Sebzeli Mercimek Çorbası

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1 çorba kaşığı pirinç
1 bardak kırmızı mercimek
3 çorba kaşığı margarin
1 büyük patates
1 orta boy havuç
3 dilim ekmek
4 yeşil biber
3 küçük soğan
10 bardak su
tuz, karabiber




HAZIRLANIŞI

Ayıklanmış, yıkanmış mercimeği, yağı ve kabukları soyulmuş bütün soğanları, kaynamakta olan et suyuna katıp, karıştırın.
Bu arada havuç ve patatesi küp şeklinde doğrayın, yeşil biberi ince ince kıyın ve mercimek biraz pişene kadar bekleyin . Kesinlikle tencerenin kapağını kapatmayın ve arada bir biriken köpükleri alın. Tuzunu, kırmızı biberini ekleyip, önce havucu, daha sonra patatesi, pirinci ve yeşil biberleri katın. Ezilip dağılmamaları için özen gösterin. Çorbanız piştiğinde, arzu ederseniz yağda kızarmış küçük ekmeklerle süsleyebilirsiniz
AFIYET OLSUN !

Anahtar Kelimeler: Sebzeli Mercimek Çorbası tarifi, Sebzeli Mercimek Çorbası nasıl hazırlanır, Sebzeli Mercimek Çorbası nasıl yapılır, Sebzeli Mercimek Çorbası yemek tarifi, Sebzeli Mercimek Çorbası yapılışı