Kuru Erikli Acem Yahnisi

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1,5kg gulaşlık dana eti
20adet kuru erik
2kaşık tereyağı
2kaşık sıvıyağ
2adet soğan
2adet domates
2kaşık salça
5diş sarımsak
3bardak su
karabiber
tuz




HAZIRLANIŞI

Düdüklü tencere içine sırayla dana eti, bütün halde soğan, kabuksuz küp küp doğranmış domates, sarımsak ve erik kurularını yerleştirin. Tereyağı ve sıvıyağı katın. Sulandırdığınız salçayı gezdirip kalan suyu da dökün. Tuzunu baharatını ayarlayıp kapağını kapatın. Düdük sesini duyana kadar orta ateşte oturdun; sesi duyunca hem düdüğünü kapatın hem de altını kısın. Kısık ateşte 25dk pişirin ve süre dolunca ocağı kapatıp tencerenin soğumasını bekleyin. İçindeki buharı boşalttıktan sonra kapağını açın.

Anahtar Kelimeler: Kuru Erikli Acem Yahnisi tarifi, Kuru Erikli Acem Yahnisi nasıl hazırlanır, Kuru Erikli Acem Yahnisi nasıl yapılır, Kuru Erikli Acem Yahnisi yemek tarifi, Kuru Erikli Acem Yahnisi yapılışı