Terbiyeli Kereviz

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

2kg kereviz kökü
150gr kuzu eti
60gr margarin
3kaşık sıvıyağ
2adet soğan
3bardak et suyu
2adet yumurta
½ limon
dereotu
karabiber
tuz




HAZIRLANIŞI

Kerevizlerin kabuklarını soyup ortadan bölün ve yarım parmak kalınlığında doğrayın, bunları içi su dolu bir kapta bekletin. Eti kuşbaşı doğrayın, soğanı kıyın. Sıvıyağı bir tencerede kızdırın soğan ve eti kavurun. Tuzunu biberini serpin, bu şekil 20dk pişirin. Ayrı bir tencereye süzdüğünüz kerevizi koyun. Üzerine margarini ve 1,5 fincan et suyunu ilave edip kapağı kapalı şekilde 20dk pişirin. Yumuşayan kerevizi ocaktan alıp soğumaya bırakın. Ilınınca da etli karışımı üzerine dökün. İyice harmanladıktan sonra kalan et suyunu buraya katın ve kerevizleri tekrar pişirin. Ayrı bir kapta yumurta ve limon suyunu 5dk çırpın ve ocağa koyun. Kısık ateşte karıştırarak 1kepçe yemek suyundan ekleyin. koyulaşana kadar pişirip kerevizlerin üzerine dökün. Servise hazırdır.

Anahtar Kelimeler: Terbiyeli Kereviz tarifi, Terbiyeli Kereviz nasıl hazırlanır, Terbiyeli Kereviz nasıl yapılır, Terbiyeli Kereviz yemek tarifi, Terbiyeli Kereviz yapılışı