Patates Püresi

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1kg sarı patates
1bardak süt
30gr margarin
50gr tereyağı
maydanoz
tuz




HAZIRLANIŞI

Patatesleri soyup doğrayın ve bir tencereye atın. Üzerine su ve az tuz katıp 30dk haşlayın. Yumuşayınca suyunu iyice süzün. Sıcakken çatal ile iyice ezip püre haline getirin, kıyılmış maydanoz ve tuz serpin. yağları eritip üzerine dökün ve kabı ateş üzerine oturtun. Yine çatal ile ezerek ılık sütü karıştırın. 5dk karıştırarak pişirip servis yapın.

Anahtar Kelimeler: Patates Püresi tarifi, Patates Püresi nasıl hazırlanır, Patates Püresi nasıl yapılır, Patates Püresi yemek tarifi, Patates Püresi yapılışı