Lokma Tatlısı

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

3adet yumurta
1çaybardağı yoğurt
1çaybardağı süt
sıvıyağ
1paket kabartma tozu
alabildiği kadar un
Şerbeti 3bardak su
3bardak şeker
½ limon




HAZIRLANIŞI

Ölçüye göre şerbetini hazırlayarak soğumaya bırakın. Yumurta, yoğurt ve sütü bir kapta çırpın. Kabartma tozunu karıştırın ve alabildiği kadar un katarak koyulaşana kadar çırpın. Tatlı kaşığı ile hamurdan parçalar koparıp sıvıyağı kızdırdığınız tavaya atarak kızartın. Kızaran hamurları soğuk şerbetin içine atarak şerbeti çektiklerinde servis edin.

Anahtar Kelimeler: Lokma Tatlısı tarifi, Lokma Tatlısı nasıl hazırlanır, Lokma Tatlısı nasıl yapılır, Lokma Tatlısı yemek tarifi, Lokma Tatlısı yapılışı