Tavuklu Kabak Ograteni

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 1

HAZIRLAMA SÜRESİ: 1

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

½ pişmiş tavuk
1fincan rendelenmiş kaşar peyniri
40gr margarin
6adet kabak
1adet soğan
beşamel sos
tuz
karabiber




HAZIRLANIŞI

Kabakları kazıyıp uçlarından kesin ve uzunlamasına ortadan ikiye kesin. Çekirdek yataklarını temizleyerek tencereye dizin. Soğanı birkaç parçaya bölüp onu da margarin ile beraber tencereye koyun. Üzerini örtecek miktarda su kattıktan sonra kapağını kapatarak kaynamaya bırakın. Haşlanan kabakları kırmadan bir fırın kabına çıkartın. Tavuk etini minik parçalara bölün ve kabakların yanına yerleştirin. Beşamel sosu hazırlayarak en üste de onu yayın, tuz, karabiber ve peynir serperek fırında 5dk bekletin. Peyniri eriyince sıcak olarak servis edin.

Anahtar Kelimeler: Tavuklu Kabak Ograteni tarifi, Tavuklu Kabak Ograteni nasıl hazırlanır, Tavuklu Kabak Ograteni nasıl yapılır, Tavuklu Kabak Ograteni yemek tarifi, Tavuklu Kabak Ograteni yapılışı