Patlıcan Musakkası

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1kg patlıcan
200gr kıyma
120gr margarin
2kaşık sıvıyağ
3adet soğan
2adet domates
3adet sivribiber
1,5bardak sıcak su
tuz




HAZIRLANIŞI

Bir tencerede sıvıyağı kızdırıp kıyılmış soğan ve kıymayı kavurun. Et suyunu salıp çekince kabuksuz doğradığınız domatesleri buraya ekleyin. tuzunu ayarlayıp ocaktan indirin. Patlıcanları alacalı soyup yuvarlak dilimler halinde doğrayın, tuzlu su içinde yarım saat bekletin. Zamanı dolunca patlıcanların suyunu sıkarak iyice süzün. Margarini bir tavada eritip patlıcanları burada kızartın. Kızaranları da tavadan alıp bir tepsiye düzgünce dizin. üzerine kıymalı harcı yayın, biberleri koyun, sıcak suyu dökün ve kapağını kapatarak orta ateşte 30dk pişirin.

Anahtar Kelimeler: Patlıcan Musakkası tarifi, Patlıcan Musakkası nasıl hazırlanır, Patlıcan Musakkası nasıl yapılır, Patlıcan Musakkası yemek tarifi, Patlıcan Musakkası yapılışı