Patlıcan Silkmesi

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

5adet patlıcan
3adet soğan
100gr arpacık soğanı
3adet domates
50gr margarin
2kaşık sıvıyağ
300gr kuzu eti
1,5bardak sıcak su
tuz
karabiber




HAZIRLANIŞI

Bütün sebzeleri temizleyip doğrayın, hazır olsunlar.(arpacık soğanları bütün kalsın, patlıcanları tuzlu suda bekletin) Bir tencerede yağları kızdırın kıyılmış soğanları kavurun. Rengi dönünce kuşbaşı eti ekleyin ve kavurmaya devam edin. Ardından kabuksuz doğradığınız domatesleri karıştırın, suyunu çekince tuzunu baharatını ayarlayarak ocaktan alın. Patlıcanları sıkarak sularını iyice süzün ve et tenceresine katın. Arpacık soğanlar ile suyunu ekleyerek tencerenin kapağını kapatın, yarım saat pişirip ocaktan alın.

Anahtar Kelimeler: Patlıcan Silkmesi tarifi, Patlıcan Silkmesi nasıl hazırlanır, Patlıcan Silkmesi nasıl yapılır, Patlıcan Silkmesi yemek tarifi, Patlıcan Silkmesi yapılışı