Karnıyarık

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

5adet patlıcan
200gr kıyma
3adet soğan
3adet domates
6adet sivribiber
100gr margarin
2kaşık sıvıyağ
1bardak sıcak su
tuz




HAZIRLANIŞI

Soğanları kıyarak sıvıyağda öldürün, rengi dönünce kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin. Kıyma suyunu salıp çekince kabuksuz doğranmış domatesleri ekleyin. tuzunu ayarlayın, domates suyunu çekince harcı ocaktan alın. Patlıcanları baş kısımlarının 1parmak altından , saplarının sonuna 1parmak kalacak şekilde kabuklarını soyun ve yalnız bir taraflarını derin olmadan yarın. Bunları 30dk tuzlu suda bekleterek sularını sıkarak iyice süzün. Bir tavada margarini kızdırın, patlıcanları burada kızartıp kızaranları yağdan çıkartın. Yarık kısımları üste gelecek şekilde bir tepsiye dizin. açtığınız yarıklara kıymalı harcı pay edin, üzerlerine birer adet biber yerleştirin. Suyunu döküp tepsinin kapağını kapatın patlıcanlar yumuşayana kadar 30-40 dk pişirin. Sıcak olarak servise sunun.

Anahtar Kelimeler: Karnıyarık tarifi, Karnıyarık nasıl hazırlanır, Karnıyarık nasıl yapılır, Karnıyarık yemek tarifi, Karnıyarık yapılışı