Patlıcan Böreği

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

3adet patlıcan
300gr beyaz peynir
5adet yumurta
1,5bardak galeta tozu
1,5bardak sıvıyağ
1demet maydanoz
tuz




HAZIRLANIŞI

Patlıcanları uzunluklarına doğru yarım parmak inceliğinde 3parçaya dilimleyin, tuzlu suda 30dk bekletip iyice süzün. Bir tava içinde yağı kızdırın kuruladığınız patlıcanları kızartın ve kızaranları bir kaba çıkartın. Maydanozu kıyın, bir kap içinde 3adet yumurta ile karıştırın; beyaz peyniri çatal ile ezip buraya ekleyin. galeta tozunu bir kaba, kalan yumurtaları ayrı kaba koyun. Hazırladığınız bulamacı patlıcanların bir yüzüne bulayıp, iki dilimi sıvanmış yüzlerinden birleştirin. Bunları önce yumurtaya sonra galeta tozuna bulayarak tavada tekrar kızartın. Galetalı kısımları kızarınca tabağa çıkartıp servis edin.

Anahtar Kelimeler: Patlıcan Böreği tarifi, Patlıcan Böreği nasıl hazırlanır, Patlıcan Böreği nasıl yapılır, Patlıcan Böreği yemek tarifi, Patlıcan Böreği yapılışı