Patlıcan Beğendi

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1kg patlıcan
2bardak süt
1fincan un
2fincan rendelenmiş kaşar peyniri
40gr margarin
60gr tereyağı
1adet limon
tuz




HAZIRLANIŞI

Margarin ve tereyağını bir tencerede kızdırıp 2dk unu kavurun ve ocaktan alın. Patlıcanları soymadan harlı ateş üzerinde közleyin ve kabuklarını bıçak ile sıyırın. Kabuğunu sıyırdığınız patlıcanı limonlu su içine atın. Bu suyun içinde 15dk bekletip iyice süzüp, sularını akıtın ve unlu karışımın içine katın. Ocağa oturtup bir yandan orta ateşte pişirin. Çatal ile ezerek iyice birbirine yedirin. Ilık süt döküp karıştırın, tuz serpin. Koyu bir bulamaç olana kadar karıştırmaya devam edin. En sona peyniri katın, karıştırıp ocaktan alın. Servise hazır.

Anahtar Kelimeler: Patlıcan Beğendi tarifi, Patlıcan Beğendi nasıl hazırlanır, Patlıcan Beğendi nasıl yapılır, Patlıcan Beğendi yemek tarifi, Patlıcan Beğendi yapılışı