Kıymalı Bamya

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1kg bamya
60gr margarin
2kaşık sıvıyağ
200gr kıyma
3adet soğan
3adet domates
2adet sivribiber
1adet limon
½ bardak sirke
3bardak et suyu
tuz




HAZIRLANIŞI

Bamyaların tepelerini külah gibi sivri kesin; altlarındaki sivri uçtan da azıcık kesin ve üzerlerine tuz, sirke dökerek harmanlayın. Bu şekil 30dk dinlensin yıkayıp süzün, suları iyice aksın. Bir tencerede yağları kızdırın kıyılmış soğanları öldürün, ardından kıymayı ilave ederek kavurmaya devam edin. Kıymanın rengi dönünce kabuksuz doğranmış domatesleri ekleyin 5dk pişsin. En sona biber, bamya, su, tuz ve limon suyu katarak önce harlı ateşte ardından kısık ateşte 1saat kadar pişirin.

Anahtar Kelimeler: Kıymalı Bamya tarifi, Kıymalı Bamya nasıl hazırlanır, Kıymalı Bamya nasıl yapılır, Kıymalı Bamya yemek tarifi, Kıymalı Bamya yapılışı