Pilavlı Kuzu Eti

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 2

HAZIRLAMA SÜRESİ: 2

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1kg kuzu eti
2bardak pirinç
40gr margarin
1adet domates
2kaşık çam fıstığı
karabiber
tuz




HAZIRLANIŞI

Yağın yarısını bir tencerede eritin, parçalara ayırdığınız kemikli kuzu etini kısık ateşte kavurun. Domatesi kabuksuz doğrayın ve kızaran ete ilave edin ve pişirmeye devam edin. Etler yumuşayınca da bir kap içine çıkarın. Pirinci tuzlu ılık suda ıslatıp süzün. Tencerede 3bardak su kaynatarak orta ateşte pirinci pişirin. Ufak bir tava içinde az yağda fıstığı kızartın. Pişen pilavın fazla suyunu süzün, fıstığı ve eti ekleyip karıştırın. 20dk dinlendirerek servise sunun.

Anahtar Kelimeler: Pilavlı Kuzu Eti tarifi, Pilavlı Kuzu Eti nasıl hazırlanır, Pilavlı Kuzu Eti nasıl yapılır, Pilavlı Kuzu Eti yemek tarifi, Pilavlı Kuzu Eti yapılışı