Mayonezli Sığır Dili

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 3

MUTFAK: Türk Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1kg sığır dili
10bardak su
1bardak mayonez
1adet soğan
1adet havuç
1demet kereviz yaprağı
1demet maydanoz
2diş sarımsak
1adet defne yaprağı
tuz




HAZIRLANIŞI

Bütün sebzeleri doğrayın. Bir tencereye suyu ve doğradığınız sebzeleri koyun. Defne yaprağını, sarımsak ve maydanozu katın, tuzunu ayarlayın. Sığır dilini çok iyi temizleyip yıkayın ve tencereye katıp harlı ateşe oturtun. Üzerinde biriken köpüğü ayırıp kapağını kapatın, bu şekil 1,5saat haşlayın. Haşlanan dili tencereden çıkartın, ılındığında pütürlü derisini bıçakla soyup tencereye geri koyun. 1-1,5saat kadar tekrar haşlayın. İyice pişen dili tencereden tekrar çıkarın, ılındığında dilimlere bölün ve mayonez ile servis edin.

Anahtar Kelimeler: Mayonezli Sığır Dili tarifi, Mayonezli Sığır Dili nasıl hazırlanır, Mayonezli Sığır Dili nasıl yapılır, Mayonezli Sığır Dili yemek tarifi, Mayonezli Sığır Dili yapılışı