İtalyan Usulü İşkembe

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z

ZORLUK DERECESİ: 3

HAZIRLAMA SÜRESİ: 3

MUTFAK: İtalyan Mutfağı

GEREKLİ MALZEMELER

1kg’lık dana işkembe
10bardak sıcak su
6diş sarımsak
30gr margarin
2kaşık sıvıyağ
3adet soğan
4adet domates
50gr rendelenmiş kaşar peyniri
karabiber
tuz




HAZIRLANIŞI

İşkembeleri yıkayıp el kadar parçalara kesin. Büyük bir tencereye suyu, ½ kaşık tuzu, sarımsakları ve işkembe parçalarını koyup kapağını kapatın ve 3-4saat kaynatın. İyice yumuşayan işkembeleri sudan çıkartın ılındığında ise minik minik doğrayın. Diğer sebzeleri de doğrayarak hazır edin. Yağları ayrı bir tencerede kızdırın soğanı katıp kavurun. Soğanlar ölünce domatesi karıştırın. Salçalaşana kadar karıştırarak pişirin ve işkembe suyundan 6bardak suyu buraya dökün. Tuzunu baharatını ayarlayın işkembeleri buraya katın ve koyulaşana kadar kaynatmaya devam edin. Kıvamı gelince kaşar peynirini serperek sıcak olarak servise sunun.

Anahtar Kelimeler: İtalyan Usulü İşkembe tarifi, İtalyan Usulü İşkembe nasıl hazırlanır, İtalyan Usulü İşkembe nasıl yapılır, İtalyan Usulü İşkembe yemek tarifi, İtalyan Usulü İşkembe yapılışı