Strep-deva 1 Gr 1 Flakon

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Deva Holding A.Ş.

Etken Madde: Streptomisin Sülfat

Kategori: Diğer/Antibakteriyel

Fiyat 1,94 TL

Barkod No 8699525271228





Formülü:

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Duyarlı M. tuberculosis, H. influenzae, K. pneumoniae, Brucella, Gonococ ve M. Iepra gibi Gram (-) ve asidorezistans bakterilerin neden olduğu; Bruselloz (tetrasiklinlerle beraber), gastrointestinal cerrahiden önce profilaktik olarak, gonore, idrar yolları enfeksiyonu, lepra, pnömoni, tularemi, tüberküloz ve vebada endikedir.

Kontrendikasyonları:

Gebelik, tromboz, östrojene bağlı tümör varlığı veya şüphesinde ve nedeni saptanmamış vajinal kanamalarda kontrendikedir.

Uyarılar/Önlemler:

Etken maddeye duyarlı kişilerde ve gebelerde kullanılmaz. Renal bozukluğu olanlarda veya azotemisi olan hastalarda düşük dozlarda kullanılır. Neomisin, kanamisin, gentamisin, sefaloridin, viomisin, amikasin, miyorölaksanlar ve tobramisinle birlikte kullanılmaz. Uzun süreli tedavilerde odiogram, vestibüler ve böbrek testleri yapılmalıdır.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Ototoksisite, nefrotoksisite, baş dönmesi, kulak çınlaması, denge bozukluğu, işitme kaybı, bulantı, kusma, ödem ve allerjik reaksiyonlar gibi yan etkiler görülebilir.

İlaç etkileşimleri:

Antipsikotik ilaçların etkenliği alkol gibi MSS depresanları ile kombine olursa artabilir. Trifluoperazin guanetidinin etkilerini antagonize edebilirler.

Kullanım şekli ve dozu:

Erişkinlerde 0,5-1g/gün Çocuklarda 20-40 mg/kg/gün dozda kullanılır. ı.v. enjeksiyonlar için serum fizyolojik içinde hazırlanan 1-2g yoğunluktaki solüsyon dakikada 25 damla hesabıyla uygulanır.
Anahtar Kelimeler: Strep-deva 1 Gr 1 Flakon prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Strep-deva 1 Gr 1 Flakon yan etkileri, Strep-deva 1 Gr 1 Flakon fiyatı, ilaç bilgileri