Stilamin {1 ampul 3 mg iyofilize somatostatin + 1 ampul 2 ml NaCL içeren çözücü}

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Üretimi Durdurulmuş ya da Üreticisi Bilinmeyen İlaçlar

Etken Madde:

Kategori: Diğer/Sentetik peptid hormon

Fiyat 0 TL





Formülü:

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Pankreas ameliyatından sonra görülen postoperatif komplikasyonların protektif tedavisi için kullanılır. Siroza bağlı gastroözofageal varis kanamalarında endikedir.

Kontrendikasyonları:

Somatostatine evvelden görülmüş aşın duyarlık halleri, Hamilelik,hamilelik sonrası ve emzirme

Uyarılar/Önlemler:

Insülin ve glukagon üzerindeki inhibisyon etkisi yüzünden Stilamin, insüline bağımlı hastalarda dikkatle kullanılmalıdır. Bu gibi durumlarda her 3-4 saatte bir kan glukozunun izlenmesi tavsiye olur.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Nadir ve geçici olarak bulantı, baş dönmesi, yüzde kızarıklık, gastrointestinal rahatsızlıklar ve kan şekerinde önemsiz değişmeler görülebilir.

İlaç etkileşimleri:

Somatostatin Hexobarbitone'un neden olduğu uyku durumunu uzattığından ve pentetrazel etkisini güçlendirdiğinden Stilamin bu ilaçlarla birlikte kullanılmamalıdır.

Kullanım şekli ve dozu:

- Özofagus varislerinden kaynaklanan üst gastrointestinal yoldaki akut kanamalar : Steril, apirojen serum fizyolojik çözeltisi içindeki 3.5 mcg/kg/saat somatostatin infüzyon tarzında verilir. Kanama durduktan sonra yeni bir kanamayı önlemek için 48-72 saat süreyle tedaviye devam edilmelidir. Toplam tedavi süresi 120 saati aşmamalıdır. Daha uzun süreli infüzyonun avantajı henüz belirlenememiştir.
- Pankreas ameliyatını izleyen postoperatif komplikasyonların profilaktik tedavisi : Stilamin cerrahi müdahalenin başlangıcında uygulanır.(250 mcg/saat) Tedaviye 5 gün devam edilir. Doz aşımı ve doz aşımı halinde alınacak tedbirler :Bir kerede alınan yüksek doza (önerilen dozun 3 katı kadar alan hastalar) bağlı her hangi bir yaşamsal tehlike bildirilmemiştir. Geçici olarak mide krampları, bulantı, kusma ve baş dönmesi görülmüştür.
Anahtar Kelimeler: Stilamin {1 ampul 3 mg iyofilize somatostatin + 1 ampul 2 ml NaCL içeren çözücü} prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Stilamin {1 ampul 3 mg iyofilize somatostatin + 1 ampul 2 ml NaCL içeren çözücü} yan etkileri, Stilamin {1 ampul 3 mg iyofilize somatostatin + 1 ampul 2 ml NaCL içeren çözücü} fiyatı, ilaç bilgileri