Spazmotek 20 Mg 6 Ampul

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Bilim İlaç Sanayi ve Ticaret A.Ş.

Etken Madde: Hiyosin-N-butilbromür

Kategori: Sindirim Sistemi ve Metabolizma (Gastrointestinal)/Antispazmodik

Fiyat 2,75 TL

Barkod No 8699569750147





Formülü:

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Gastroenteroloji: Gastrointestinal spazmalar, mide ve onikiparmak barsağı ülserleri, kalınbarsak spazmları, spastik kabızlık ve kolit.
Hepetoloji: Safra kesesi spazmları ve safra taşlarının kaynaklanan sancılar.
Üroloji: Üreter refleksleri spazmlar, lifyaz, sistoskopi, sisto-üreteskopi ve piyelografiler sırasındaki spazmlar.
Jinekoloji: Dismenore, uterus spazmları ve doğum sırasındaki yumuşak bölge spazmları.

Kontrendikasyonları:

Antikolinerjik ilaçlara aşırı duyarlılık. Glokom, prostat hipertrofisine bağlı idrar retansiyonu, gastrıintestinal sistemde mekanik stenozlar, megakolon ve taşikardi.

Uyarılar/Önlemler:

Spazmotek draje kullanımında dikkat edilecek hususlar; Prostat hipertrofisi, karaciğer veya böbrek yetmezliği, ritm bozukluğu, hipertiroidizm, kronik bronşittebronş sekresyonunun viskozitesinin artması, paralitik ileus, yaşlılarda intestinal atoni gibi durumlarda ilaç ancak dikkali bir şekilde uygulanmalıdır. Yaşlı kimseler: Antikolinerjik ilaçların ufak dozlarına dahil ajitasyon, uyuşukluk gibi belirtilerle reaksiyon verebilirler. Gebelik: Gebelik sırasında güvenle kullanılmasına ilşkin yetrli kanıt mevcut değildir. Mutlak bir endikasyon sözkonusu ise tedaviden beklenen fayda ile ilacın fetüs üzerinde oluşturabileceği risk dikkate alınmalıdır. Emzirme: Emziren kadınlarda antikolinerjik ilaçların güvenirliğine ilişkin yeterli veri mevcut olmadığından kullanılmamalıdır. Çocuklar: Çocuklarda kullanımının güvenirliğinr ve etkinliğine ilişkin yeterli veri mevcut değildir. Nadiren de olsa uyuşukluk, baş dönmesi ve bulanık görmeye yolaçabileceğinden, antikolinerjik ilaçlarla tedavi gören kimselerin motorlu taşıt veya dikkat isteyen diğer makineleri kullanmaları gerekir. Alkolle birlikte alınmasından kaçınılmalıdır.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Bazı hastalarda idrar kuruluğu, barsak motilitesinde yavaşlama ve kabızlık, nadir olarak da baş dönmesi ve sendeleme görülebilir. Nadir olarak atropinik belirtiler görülür. Ağız kuruluğu, yutkunma zorluğu, yorgunluk hissi, pupilla dilatasyonu akomadasyon bozukluğu, lakrimal sekresyonda azalma, fotofobi, cilt kuruması ve kızarması, geçici bradikardiyi izleyen taşikardi, çarpıntı ve aritmi. Beklenmeyen bir etki görüldüğünde doktora başvurunuz.

İlaç etkileşimleri:

Antiparkinson ilaçlar, antikolinarjikler, antidepresan imipraminler, nöroleptik fenotiazinler, H1 antihistaminikleri ve disopiramid ile aynı zamanda kullanıldığında antikolinerjik etkinin artacağı unutulmamalıdır.

Kullanım şekli ve dozu:

Günde 3-4 defa 1-2 draje tok veya aç karnına çiğnenmeden alınır. Antasit ve antidiyaretik ilaçlarla bir saat ara ile kullanılmalıdır. Dozlar hekimin önerisi ile değiştirilebilir. Doktora danışılmadan kullanılmamalıdır.
Anahtar Kelimeler: Spazmotek 20 Mg 6 Ampul prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Spazmotek 20 Mg 6 Ampul yan etkileri, Spazmotek 20 Mg 6 Ampul fiyatı, ilaç bilgileri