Spazmotek 10 Mg 20 Draje

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Bilim İlaç Sanayi ve Ticaret A.Ş.

Etken Madde: Hiyosin-N-butilbromür

Kategori: Sindirim Sistemi ve Metabolizma (Gastrointestinal)/Antispazmodik

Fiyat 2,14 TL

Barkod No 8699569120056





Formülü:

20 mg Hiyosin-n-butil br Ampul 1
1.00 ml Enjeksiyonluk su Ampul 1
10 Mg Hiyosin-n-butil br Draje
Enjeksiyonluk su Draje
7.5 Mg Hiyosin-n-butil br Pediatrik supozituar
Enjeksiyonluk su Pediatrik supozituar
10 Mg Hiyosin-n-butil br Supozituar
Enjeksiyonluk su Supozituar

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Gastroenalji: Gastro-intestinel spazmlar, mide veya duodenum ülserleri kolon spazmları, spastik kabızlık ve kolitler. Hepatoloji : Safra kesesi spazmları ve safra taşlarından kaynaklanan ağrılar. Üroloji : üreter sfinkter spazmları, ürolitiyazis, sistoskopi veya sisto-üreteroskopi ve piyelografiler sırasında oluşabilecek spazmlar. Jinekoloji : Dismenore, uterus spazmları, doğum esnasındaki yumuşak bölge spzmları

Kontrendikasyonları:

Antikolinerjik ilaçlara veya içerdiği etken madde ve diğer yardımcı maddelere aşırı duyarlığı bilinen vakalarda kontrendikedir. Glakom, prostat hipertrofisine bağlı idrar retansyonu, gastro intestinal sistem mekanik stenozlerı, megakolon ve taşikardi semptomlarının varlığı halinde uygulanmamlıdır.

Uyarılar/Önlemler:

Prosat hipertofisi, karaciğer veya böbrek yetmezliği, koroner yetmezlik veya kalbin değişik ritm bozukluğu hastalıkları, hipertiroidizm, bronş sekresyonu viskositesinin arttığı durumlar, paralitik ileus, yaşlılığa bağlı atonik ileus durumlarında nacak hekim gözetimi altında dikkatle uygulanmalıdır.
Endikasyon halinde fetüs üzerinde fayda zarar oranı değerlendirilmelidir.
Laktasyon sırasında kullanılmaması tavsiye edilir.
Nadiren de olsa uyuşukluk baş dönmesi ve bulanık görmaye yol açabildiğinden antikolinerjik ilaçlarla tedavi görenlerin araç ve dikkat gerektiren makinelerin kullanmamaları önerilir. Alkol ile birlikte uygulanmamalıdır.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Bazı hastalarda idrar retansiyonu, barsak motilitesinde yavaşlama ve bağlı olarak konstipasyon nadir oolark baş dönmesi, sendeleme hissi görülebilir. Nadir olark atropinzm belirtileri görülür. Antikolinerjiklere özgü diğer yan etkiler: Ağız kuruluğu, yutkunma zorluğu yorgunluk hissi, pupilla dilatasyonu akomodasyon bozukluğu , lakrimal sejresyonda azalma fotofobi, ciltte kuruma ve kızarıklık, geçici bradikardiyi izleyen taşikardi çarpıntı ve aritmi.

İlaç etkileşimleri:

Antiparkisyon ilaçlar, antikolinerjikler, imipramin gurubu antidepresanlar, fenotiyazin gurubu nöroleptikler, H1 grubu anhistaminikler ve disopiramid eş zamanlı kullanıldığında antikolinerjiklerin etkinliği artmaktadır.

Kullanım şekli ve dozu:

akut spastik ağrı durumunda 20 mg'lık tek bir ampul im veya iv zerkedilir. gerekmesi halinde ve doktor tavsiyesiyle bu doz 1 ila 2 kez i.m, i.v veya s.c
olarak tekrarlanabilir
Anahtar Kelimeler: Spazmotek 10 Mg 20 Draje prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Spazmotek 10 Mg 20 Draje yan etkileri, Spazmotek 10 Mg 20 Draje fiyatı, ilaç bilgileri