Sinoretik 28 Tablet

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Eczacıbaşı İlaç Sanayi Ve Ticaret A.Ş.

Etken Madde: Lisinopril Dihidrat + Hidroklorototiazid

Kategori: Kardiyovasküler (Kardiyoloji) ve Serebrovasküler Sistem/Antihipertansif

Fiyat 0 TL

Barkod No 8699502013162





Formülü:

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Kombine tedavinin endike olduğu hipertansiyon hastalarında kullanılır.

Kontrendikasyonları:

Sinoretik'İn bileşiminde bulunan maddelere karşı aşırı duyarlığı olanlarda ve ACE inhibitörleriyle tedavi sırasında anjiyoödem görülenlerde kullanılmamalıdır. Bileşiminde bir diüretik olan hidroklorotiyazid bulunduğundan anürisi olanlarda kontrendikedir.

Uyarılar/Önlemler:

Anjiyoödem görülen hastalarda lisinopril + hidroklorotiyazid tedavisi derhal kesilmeli ve gerekli önlemler alınmalıdır.
Diyaliz hastalarında hipertansiyona neden olabilir. Ağır böbrek yetmezliği olanlarda dikkatle kullanılmalıdır. Diüretiklerde dikkatli kullanılmalıdır.
Tedavi öncesinde böbrek yetmezliği olanlarda, lisinopril tedavisi sırasında kan, üre ve serum kreatinin düzeylerinde yükselme görülebilir. Genel kural olarak tiyazid türevi bileşikler, ağır böbrek yetmezliği olanlarda dikkatli kullanılmalıdır. Bu grup hastalarda tiyazidler, azotemiyi şiddetlendirebilir, ayrıca ilaç birikimi görülebilir.
Tiyazid türevleri MG atılımını arttıdığı için hipomagnezemiye neden olabilir. Tiyazidler ayrıca idrarla kalsiyum atılımını azaltır ve hiperkalsemi gelişebilir.
Emziren kadınlar ve hamilelerde kesin gerekmedikçe kullanılmamalıdır.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Göz kararması, başağrısı, öksürük, halsizlik, ortostatik reaksiyonlar en sık görülen yan etkilerdir. Tedavi sırasında serum transaminazlarında ve bilirubin düzeylerinde seyrek olarak yükselme görülebilir.

İlaç etkileşimleri:

Diüretik tedavisi görenlere, ek olarak tisinopril verildiğinde hipotansiyon görülebilir. Lisinopril indometasinle birlikte verildiğinde indometasinin etkinliği azalabilir. ACE inhibitörleri lityum tuzlarıyla birlikte kullanıldığında lityum entoksikasyonu görülebilir. İlaç barbürat, alkol ya da narkotiklerle birlikte kullanıldığında, ortostatik hipertansiyon görülebilir. Hidroklorotiyazid, diğer antihipertansif ilaçlarla aditif etki gösterir. Hidroklorotiyazid en az 2 saat önce verilmelidir. NSAID kullananlara sinerotik verirken yeterli antihipertansif etki elde edilip edilmediği dikkatle izlenmelidir.

Kullanım şekli ve dozu:

İlaç başlangıç tedavisinde kullanılmaz. Doz her hastada alınan yanıta göre ayarlanmalıdır. Genellikle 20 mg lisinopril + 12.5 mg hidroklorotiyazid yeterli kontrolü sağlar. Bu dozun yeterli olmadığı hastalarda hidroklorotiyazidin dozu yükseltilmek istendiğinde Sinoretik fort kullanılmamalıdır. Normal koşullarda Sinoretik 1 ya da 2 tablettir.
Anahtar Kelimeler: Sinoretik 28 Tablet prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Sinoretik 28 Tablet yan etkileri, Sinoretik 28 Tablet fiyatı, ilaç bilgileri