Sinemet 30 Tablet

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Merck Sharp & Dohme İlaçları Ltd.Şti.(MSD)

Etken Madde: Karbidopa Levodopa

Kategori: Diğer/Antiparkinson

Fiyat 7,31 TL

Barkod No 8699636010600





Formülü:

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Parkinson hastalığı tedavisinde kullanılır. Ayrıca CO ve Mn intoksikasyonunun sinir sisteminde meydana getirdiği bozukluk sonrası ortaya çıkan semptomatik parkinsonizm belirtilerinin tedavisi, idiopatik parkinson, postensefalitik parkinsonda endikedir.

Kontrendikasyonları:

Etken maddeye duyarlılık, dar açılı glokom, maliyn melanom, şüpheli deri lezyonu ve melanom öyküsü varlığında kontrendikedir.

Uyarılar/Önlemler:

MAO inhibitorleri ile birlikte kullanılmaz Tedaviye başlamadan iki hafta önce MAO inhibitorü kullanımına ara verilmelidir. Levodopa tedavisi Sinemet uygulamasına başlamadan 12 saat önce kesilmelidir. Bu preparatla birlikte B6 vitamini kullanılmalıdır. Psikoz öyküsü, kardiyovasküler veya pulmoner hastalık, bronşiyal astım, renal-hepatik ve endokrin hastalığı varlığında dikkatle kullanılmalıdır. Peptik ülserde kanama riskini artırır. Doz azaltılarak kesilir. Gebelerde ve laktasyonda kullanılmaz. Uzun tedavilerde hepatik, hematopoetik, kardiovasküler ve renal fonksiyonlar kontrol edilmelidir. Alkalen fosfataz, SGOT, SGPT, laktik dehidrogenaz, bilirubin, coombs, kan üre azotu, glukozüri, keratin, ürik asit ve üriner keton cisimleri testlerinin hatalı sonuç vermesine neden olabilir. Antihipertansif, trisiklik antidepresanlar, fenotiazinler, butirofenonlar, fenitoin ve papaverinle birlikte kullanılmaz.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Koreiform, istemsiz hareket, mental bozukluk, depresyon, psikoz, diskinezi, paranoid fikirler, intihar girişimi, bulantı, gastro intestinal şikayetler ödem ve cilt reaksiyonları gibi yan etkiler görülebilir.

İlaç etkileşimleri:

Yoktur.

Kullanım şekli ve dozu:

1-2x 1/2 tablet/gün dozda başlanır. Daha sonra her gün veya gün aşırı 1/2 tablet eklenerek optimal doz bulunur. Mutad doz 70-100 mg'dır. Max. günlük doz 8 tablettir.
Anahtar Kelimeler: Sinemet 30 Tablet prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Sinemet 30 Tablet yan etkileri, Sinemet 30 Tablet fiyatı, ilaç bilgileri