Sinakort-a 40 Mg 1 Flakon

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma İbrahim Etem Ulagay İlaç Sanayi Türk A.Ş.

Etken Madde: Triamsinolon Asetonat

Kategori: Diğer/Kortikosteroid

Fiyat 5 TL

Barkod No 8699508750337





Formülü:

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Sistemik etki için: Dermatozlar; alerjik hastalıklar,romotoid artrit ile türleri ve öteki kolagen hastalıklarında kas için uygulanır.
Lokal etki için: Sistemik etkiden kaçınmalıdır ya da yerel yüksek antienflamatuvar etkinin arandığı durumlarda artrit, sinovit,tendinit, tenositovit, bursit ve osteoartritte direkt hastalıklı yere uygulanır.

Kontrendikasyonları:

Akut enfeksiyon, Herpes zoster, gözde ülserli herpes simpleks, tüberküloz, canlı aşı, gebelik, peptik ülser, osteoporoz, psikoz ve psikonevroz varlığında kontrendikedir.

Uyarılar/Önlemler:

6 yaşından küçük çocuklarda kullanılmaz Barbitürat, fenilbutazon, antikoagülanlar ve rifampisinle birlikte kullanılmaz. Konjestif kalp yetmezliği, kronik renal yetmezlik, diabetes mellitus ve yaşlı hastalarda dikkatle kullanılır. Aşırı dozlardan kaçınılmalı ve uzun süreli kullanımlarda hasta hipertansiyon, glikozan, hipokalemi, sıvı retansiyonu, gastrit ve mental değişiklikler açısından kontrol edilmelidir. Hamilelerde ilaçtan beklenilen yarara ve buna karşılık fetusa veya bebeğe muhtemel zarara bağlıdır. Hamilelik sırasında fazla miktarda kortikosteroid alan annelerin bebeklerinde hipoadrenalizim belirtilernin olup olmadığıdikkatle izlenmelidir.

Yan etkiler/Advers etkiler:

kortikositeroidler yüksek dozda uzun süre kullanıldığında elektrolit dengesizliğne, şeker metabolizması bozukluğuna, ACTH salgısın ı önleyerek sürrenel yetmezliğine, hipertansiyon, kalsiyum ve fosfor mobilizasyonu ile osteoporoz ve spontan kırıklar, çoocuklarda büyüme gecikmelerine, pepetik ülsere, mide kanama ve delinmelerine, amenore, psikoz ve akut pankreatite yol açabilirler.

İlaç etkileşimleri:

Barbitüratlar, fenitoin, rifampisin kortikosterodlerin metobolizmasını artırdığından etkisi azalabilir. Kortikositeoidleri antikoagülan iaçlara cevabı azaltabilir, diüretiklerle birlikte kullaniıldığında aşırı potasyum kaybına ve hipopotasemiye yol açabilir.

Kullanım şekli ve dozu:

Sistemik enjeksiyonlarda; Erişkin başlangıç dozu 60mg ve idame dozu ise 20-80mg'dır. 6-12 yaş arası çocuklarda günlük doz 40mg'dır. Lokal enjeksiyonlarda küçük alanlara 10mg geniş alanlara 40mg uygulanır. Birden fazla hasta odak bulunduğunda her bir ekleme birer enjeksiyondan total 80mg uygulanır. İki enjeksiyon arası 15 gündür.
Anahtar Kelimeler: Sinakort-a 40 Mg 1 Flakon prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Sinakort-a 40 Mg 1 Flakon yan etkileri, Sinakort-a 40 Mg 1 Flakon fiyatı, ilaç bilgileri