Setron 3 Mg/ 3 Ml 5 Ampul

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Zentiva Sağlık Ürünleri Sanayi ve Tic. A.Ş

Etken Madde: Granisetron

Kategori: Sindirim Sistemi ve Metabolizma (Gastrointestinal)/5-HT3 reseptör antagonisti

Fiyat 134,2 TL

Barkod No 8699502752184





Formülü:

Her tablette granisetron hidroklorür olarak 1 mg granisetron bulunur.
Boyar madde: Titanyum dioksit

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Emetojen kanser tedavisi ve sitostatik tedavinin yol açtığı bulantı ve kusmanın önlenmesi ve tedavisinde endikedir.

Kontrendikasyonları:

Setron tablet, granisetron ya da ilacın bileşiminde bulunan herhangi bir maddeye karşı aşırı duyarlı olduğu bilinenlerde kullanılmamalıdır.

Uyarılar/Önlemler:

Granisetron barsak hareketlerini azaltabileceğinden, Setron uygulamasından sonra subakut intestinal obstrüksiyon belirtisi görülen hastalar izlenmelidir.

Gebelik ve Emzirme Döneminde Kullanım
Granisetron gebelikte kategori B olarak sınıflandırılmıştır. Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalarda hiçbir teratojenik etki ya da fertilite üzerinde olumsuz bir etki görülmemiştir. Bununla birlikte, granisetronun insanlarda gebelik döneminde kullanımına ilişkin yeterli iyi kontrollü çalışma bulunmadığından Setron gebelerde kesinlikle gerekli değilse kullanılmamalıdır.

Granisetronun anne sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir. Birçok ilaç anne sütüne geçtiği için emzirenlerde granisetron kullanımı durumunda dikkatli olunmalıdır.

Çocuklarda kullanım
Oral granisetronun pediyatrik hastalarda kullanım etkinliği ve güvenilirliği gösterilmemiştir.

Yaşlılarda kullanım
Granisetronun etkinliği ve güvenilirliği yaşlı hastalarda da erişkinlere benzerdir.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Emetojenik kanser tedavisi nedeniyle granisetron kullanılan 3700'den fazla hastayı kapsayan klinik çalışmalarda başağrısı % 21, konstipasyon % 18, asteni % 14, diyare % 8, karın ağrısı % 6, dispepsi % 4 civarında görülmüştür. Klinik çalışmalarda saptanan diğer yan etkiler aşağıdadır:
Gastrointestinal sistem: Bir günlük tedaviyi takiben yan etkilerin 7 gün boyunca izlendiği çalışmalarda bulantı % 20, kusma % 12 oranında bildirilmiştir.
Karaciğer: Karşılaştırmalı çalışmalarda hastaların % 5-6'sında AST ve ALT düzeyinin normal değerlerin 2 kat üstüne çıktığı bildirilmiştir.
Kardiyovasküler sistem: % 1 oranında hipertansiyon saptanmıştır. Hipotansiyon, angina pektoris, atriyal fibrilasyon, ve senkop nadir olarak görülmüştür.
Santral sinir sitemi: Baş dönmesi % 5, uykusuzluk % 5, anksiyete % 2 sersemlik % 1 oranında görülmüştür.
Hipersensitivite: Nadiren, bazen ağır olabilen (anafilaksi gibi) aşırı duyarlılık reaksiyonu bildirilmiştir. Minör deri döküntüleri dahil diğer alerjik reaksiyonlar da bildirilmiştir.

İlaç etkileşimleri:

Granisetron sitokrom P 450 enzim sistemini indüklemez ya da inhibe etmez. Granisetronun diğer ilaçlarla farmakokinetik ve farmakodinamik etkileşimini incelemeye yönelik spesifik çalışmalar bulunmamaktadır. Bununla birlikte, granisetron antiemetik tedavide sıklıkla kullanılan benzodiyazepinler, nöroleptikler ve antiülser preparatlarla birlikte güvenli bir şekilde kullanılmıştır. Granisetron karaciğerde sitokrom P 450 sistemi tarafından metabolize edildiğinden bu sistem üzerinde inhibisyon ya da indüksiyon yapan ilaçlar granisetronun klirensini değiştirebilir.

Kullanım şekli ve dozu:

Erişkinler
Genellikle günde tek doz 2 mg ya da iki doz 1 mg kullanılır. Günde tek doz 2 mg kullanıldığında granisetron kemoterapiden 1 saat önceki zaman diliminde verilir. Günde iki doz uygulama yapıldığında ise 1 mg'lık ilk doz kemoterapiden 1 saat önceki zaman diliminde, 1 mg'lık ikinci doz ise ilk dozdan 12 saat sonra verilir.

Yaşlılar
Yaşlılar için özel bir pozoloji gerekli değildir. Erişkinlerde belirtildiği şekilde kullanılır.

Çocuklar
12 yaşından küçük çocuklarda uygun bir doz şeması önermeye yetecek bilgi birikimi olmadığından Setron tabletin çocuklarda kullanımı önerilmemektedir.

Böbrek ya da karaciğer yetmezliği olan hastalar
Böbrek ya da karaciğer yetmezliği olan hastalarda özel bir pozolojiye gerek yoktur.

DOZ AŞIMI
Granisetronun aşırı doz durumunda spesifik bir tedavisi yoktur. Doz aşımı durumunda semptomatik tedavi uygulanmalıdır. 38.5 mg'a kadar olan aşırı doz granisetron kullanımlarında herhangi bir semptom olmadığı ya da hafif baş ağrısı görüldüğü bildirilmiştir.
Anahtar Kelimeler: Setron 3 Mg/ 3 Ml 5 Ampul prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Setron 3 Mg/ 3 Ml 5 Ampul yan etkileri, Setron 3 Mg/ 3 Ml 5 Ampul fiyatı, ilaç bilgileri