Setridif {Seton: 10 ve 500 Ml Setridif: 100 ve 500 Ml}

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Üretimi Durdurulmuş ya da Üreticisi Bilinmeyen İlaçlar

Etken Madde:

Kategori: Diğer/Antiseptik, Dezenfektan

Fiyat 0 TL





Formülü:

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Ameliyat öncesi deri dezenfeksiyonunda, bebeklerin pişiklerinde deodorant olarak, eşya dezenfeksiyonunda, obstetrik, jinekolojik ve ürolojik dezenfeksiyonlarda, yanık ve yaralarda kullanılır.

Kontrendikasyonları:

Böbrek ve karaciğer fonksiyonu bozulmuş hastalarda dikkatli kullanılmalıdır. Parasetamol ayrıca karaciğeri etkileyecek ilaç alan hastalarda da dikkatli kullanılmalıdır. Parasetamole aşırı duyarlılığı olanlarda kontrendikedir.

Uyarılar/Önlemler:

Hazırlanan çözeltilerde lastik eşya uzun süre bekletilmemelidir. Taze hazırlanmalı ve hazırlanan çözeltiler bir haftadan fazla bekletilmemelidir. İlaçla temas etmiş çamaşırlar, çamaşır suyu ile yıkanmaz. Beyin, omurilik, menenj ve orta kulağa temas ettirilmemelidir. Lokal irritasyona neden olabilir.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Aşırı duyarlılık, baş ağrısı, uyku hali, ajitasyon, ağız kuruluğu ve gastrointestinal bozukluklar yan etkileridir.

İlaç etkileşimleri:

Antikolinerjik ajanlar ve afyon kökenli analjeziklerle alındığında parasetamolün gastrointestinal emilimi gecikir. Antiepileptikler, barbitüratlar, trisiklik antidepresanlar ve alkol, parasetamolün plazma yarı ömrünü uzatabilir ve toksisitesi artabilir.
Alkol, parasetamolün hepatotoksisitesini artırabilir.
Antikonvülsanlar veya oral steroid yapılı kontraseptiflerin kronik kullanımı karaciğer enzimlerini indükler ve parasetamolün terapötik düzeylere ulaşmasını engeller. Oral antikoagülanlar ile parasetamolün birlikte kullanımı; hipoprotrombinemik etkide artış oluşturabilir. Ancak bu etkileşim, kullanım süresine ve dozuna bağlıdır. Gl kanamalara neden olmaz. Kloramfenikol konsantrasyonunu artırabilir.

Kullanım şekli ve dozu:

Antiseptik olarak 1/100'lük Bebek pişiklerinde bezlerin son yıkama suyu olarak 1/800'lük, deodorant olarak 1/100 'lük, Bazı acil dezenfeksiyonlarda 1/35'1ik çözeltisi kullanılır.
Anahtar Kelimeler: Setridif {Seton: 10 ve 500 Ml Setridif: 100 ve 500 Ml} prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Setridif {Seton: 10 ve 500 Ml Setridif: 100 ve 500 Ml} yan etkileri, Setridif {Seton: 10 ve 500 Ml Setridif: 100 ve 500 Ml} fiyatı, ilaç bilgileri