Serum Fizyolojik 20 Ml Damla

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Şifa Kimya İlaç Kozmetik San. Ve Tic. A.ş.

Etken Madde: Serum

Kategori: Diğer/Steril ve apirojen

Fiyat 0 TL

Barkod No 8699544600207





Formülü:

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

1- Taşıyıcı solüsyon (Tragersolution) olarak izotonik Sodyum Klorür solüsyonu antibyotik, analjezik, spazmolitik, sitostatik v.s. ilaçların verilmesi için kullanılır. 2- Plazma hacimini arttırmak için (volume expander): Vücuttan ani olarak sıvı kaybı (diyar, kusma, yanık, gastrid veya internital tüple aspirasyon, bağırsak vey a internital tüple aspirasyon, bağırsak veya mide dilatasyonu, parasentez, genişlemiş mesanenin ani boşalması, kanama). Hipovolemiye sebep olarak şok tehlikesine yol açar.3- Hiponatremia: Eğer vücuda giren tuz miktarı azalmışsa veya tuz itrahı artmışsa buna tuz eksikliği sendromu (salt depletion) adı verilir. Tuzla beraber su kaybı da varsa "hipotenik dehidrasyon "denir. Her iki vücutta total sodyum miktarı azalmıştır. Tuzsuz rejim, diüretikler, aşırı su veya bira içme, ozmotik diüretiklerin veya dekstrozun intravenöz verilmesi, kronik böbrek hastalıklarında idrarla tuz kaybı, hipoaldosteronizm (Adison hastalığı, Adrenalektomi, hiporensim, Kortikosteron metil oksidaz, eksikliği, lupu nefritti, konjenital adrenal hiperplazesi, selektli tübler disfonksiyon), Hiponatremide (serum sodyumu 120 mEq/L veya daha az), susuzluk, yorgunluk, kuvvetsizlik, bulantı, kusma , konfğzyon, stupor ve koma görülür. Tad duygusunun bozulması ve iştahsızlık mevcuttur. 4- Diabetik koma ve kotasidoz: Kontrol edilmeyen diabette yüksek miktarda su ve elektrolid kaybı olur.Her nekadar kayıplar hipotonik ise de (yani su kaybı elektrolid kaybından çok) ağır dehidrasyon, hipovolemi, şok tehlikesi dolayısıyla tedaviye izotonik Sodyum Klorürle başlamak (500-1000 ml/saat) ve kan basıncı stabilize olduktan sonra hipotonik solüsyonlara geçmek daha iyi sonuç verir. 5- Metabolik Alkaloz: Klorür kaybı bikarbonat iyonların artmasına sebep olarak alkaloza yol açar. Kusma ve aspirasyonla mideden HCI kaybı, kuvvetli diüretikler, hiperkapninin ani tedavisi, kalın bağırsakta villöz adenoma ve çocuklarda görülen konjenital klorür dairesi (klorür molabsorbsiyonu) büyük miktarda klorür kaybına yyol açan durumlardır. bunların sonucu ortaya çıkan alkaloz sodyum klorür tedavisine cevap verir.

Kontrendikasyonları:

İzotonik Sodyum Klorür solüsyonu akut ve kronik konjestif kalp yetmezliğinde, hipertansiyonde koroner yetmezliği enfarktüs gibi miyokard rezervinin azaldığı hallerde, ödemli hastalarda (böbrek ve karaciğer yetmezliği) ve su zehrilenmesinde kontrendikedir.

Uyarılar/Önlemler:

Vücutaki total sodyum miktarı azalmadığı halde, fazla miktarda su alınması serumda sodyum seviyesinin düşmesine yol açar (dilutional hiponatremia). Buna su zehirlenmesi denir. böbreğin su itrah kabiliyetinin azaldığı durumlarda çok su içen veya intravenöz dekstroz solüsyonları verilenlerde görülür. Bu hiponatreminin tedavisi için hipertonik Sodyum Klorür solüsyonları kullanılmalıdır. Metabolik alkalozda klorür eksikliğinin yanı sıra sodyum ile birlikte daima potasyum eksikliğide vardır. Onun için bu hastalara potasyumda verilmelidir. Çocuklara enjeksiyon dikkatlice verilmelidir. Büyüklere ve çocuklara genelde dekstroz enjeksiyonu içinde verilmesi tavsiye edilir.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Bulantı, kusma, diarrhoe, haemolysis, renal necrrosis, nervöz sistem bozuklukları yapabilir.

İlaç etkileşimleri:

Kolloidal gümüş ve gümüş nitrat çözeltileri ile gümüş klorür halinde çökelebilir.

Kullanım şekli ve dozu:

Dozaj su ve tuz açığının hesaplanması veya tahmini ile her hasta için kişisel olrak tayin edilir. Büyük sıvı ve tuz açıkları bir defada değil tercihen kapatılmalıdır. Hipovolemi ve şok tehlikesi varsa saatte 500-1000 ml. verilebilir. Maksimum doz genellikle günde 3-4 litreyi geçmemelidir. Verme hızı ortalama 500 ml/saat veya 140 damla/dakikadır. İzotonik Sodyum Klorür solüsyonu intravenöz veya subkutan (hipodermoklisis) olarak kullanılır.
Anahtar Kelimeler: Serum Fizyolojik 20 Ml Damla prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Serum Fizyolojik 20 Ml Damla yan etkileri, Serum Fizyolojik 20 Ml Damla fiyatı, ilaç bilgileri