Seromycin {250 Mg 40 Kapsül}

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Üretimi Durdurulmuş ya da Üreticisi Bilinmeyen İlaçlar

Etken Madde:

Kategori: Diğer/Antibakteriyel, Antitüberkülostatik

Fiyat 0 TL





Formülü:

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Seromycin, etken organizmaların kendisine karşı duyarlı olduğu ve primer ilaçlarla uygulanan tedavinin ve böbrek tüberkilozu dahil akciğer- dışı tüberkülozun tedavisinde endikedir. Bütün antitüberkülotik ilaçlar gibi Seromycin de tek başına değil, etkili diğer kemoterapötiklerle birlikte kullanılmalıdır. Seromycin, gram pozitif ve gram negatif bakterilerin, özellikle de Enterobacter suşlarıyla, Escherichia coli'nin meydana getirdiği akut idrar yolu enfeksiyonlarının tedavisinde etkili olabilir. Mycobacteriumlar dışındaki diğer bakterilerin neden olduğu idrar yolu enfeksiyonlarının tedavisinde etkili olabilir. Mycobacteriumlar dışındaki diğer bakterilerin neden olduğu idrar yolu enfeksiyonlarının tedavisinde genelde diğer antibyotiklerden daha fazla etkili olmayıp genellikle onlardan daha az etkilidir. bu enfeksiyonlarda Seromycin kullanılması yalnızca geleneksel tedavi'nin başarısız kaldığı ve etken organizmanın, bu ilaca duyarlı olduğu vakalarda düşünülmelidir.

Kontrendikasyonları:

Seromycin kullanımı , aşağıdaki durumlarda kontrendikedir. Seromycin karşısında aşırı duyarlık,Epilepsi,Depresyon, şiddetli anksiyete ya da psikozi,Şiddetli böbrek yetmezliği,Birlikte aşırı miktarda alkol alınması.

Uyarılar/Önlemler:

Alerjik dermatit ya da konvülsiyonlar, psikoz, somnolans, depresyon, konfüzyon, hiperrefleksi, baş ağrısı, tremor, baş dönmesi, parezi ya da dizatri gibi merkezi sinir sistemi toksisitesi gösteren semptomlar görüldüğü takdirde seromycin kullanımına son verilmeli ya da ilacın dozu azaltılmalıdır.
Seromycin toksisitesi kandaki düzeylerinin dozaj nyüksekliği ya da böbrek klireninin yetersizliği nedeniyle çok yüksek ( > 30 mg/ml) değerlere çıkmasıyla yakından bağlantılıdır. Tüberkülozdaki toksik dozun terapötik doz orantısı küçüktür.
Kronik alkoliklerde konvülsiyon riski artar.
Hastalar hematolojik, böbrek atılım, kan düzeyi ve karaciğer fonksiyon tetkikleriyle izlenmelidir.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Görülen yan etkilerin büyük bir bölümü santral sinir sistemiyle ilgilidir ya da ilaca karşı mevcut aşırı duyarlılığının belirtileridir. Merkez sinir sistemi semptomları ( İlacın yüksek dozda, örneğin günde 500 mg'dan fazla miktarlarda kullanılmasına bağlı gözükmektedir)Konvülsiyonlar, uyuşukluk ve somnolans, baş ağrısı, termor, dizatri, baş dönmesi, bellek kaybıyla birlikte konfüzyon ve disoriyentasyon, Psikozlar özellikle intihar girişimiyle birlikte, karakter değişiklikleri, Hiperirritblite, agresyon, parezi, hiperrefleksi, Majör minör klonik nöbetler, koma, kardiyovasküler ( günde 1-2.5 g kullanan hastalarda birdebire gelişen konjestif kalp yetmezliği bildirilmiştir.), allerji, deri döküntüleri, özellikle karaciğeri daha önce de hasta olan vakalarda olmak üzere serum transaminazlarında yükselme.

İlaç etkileşimleri:

Yoktur.

Kullanım şekli ve dozu:

Seromycın, oral yoldan etkilidir ve günümüzde yalnızca bu yoldan kullanılmaktadır.Genellikle kullanılan günlük doz, bölünerek verilen kan düzeylerinin izlenmesiyle denetlenen 2500 mg 1 gr'dır.Erişkinlerde en çok kullanılan başlangıç dozu, ilk 2 hafta boyunca 12 saat arayla günde 2 defa 250 mg'dır.Günlük doz, 1 gramı aşmamalıdır.
Anahtar Kelimeler: Seromycin {250 Mg 40 Kapsül} prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Seromycin {250 Mg 40 Kapsül} yan etkileri, Seromycin {250 Mg 40 Kapsül} fiyatı, ilaç bilgileri