Serepax {15 Mg 20 Tablet}

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Üretimi Durdurulmuş ya da Üreticisi Bilinmeyen İlaçlar

Etken Madde:

Kategori: Diğer/Anksiyolitik

Fiyat 0 TL





Formülü:

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Anksiyetide endikedir.

Kontrendikasyonları:

Miyastenia gravis ve dar açılı glokomda kontrendikedir.

Uyarılar/Önlemler:

Bağımlılık yapabilir. Alkol ve santral sinir sistemi depresanları ile birlikte kullanılmaz. Renal ve hapatik yetmezlikte dikkatle kullanılmalıdır. Oluşabilecek uyku halinden dolayı motorlu araç vb. kullananlarla yüksek yerlerde çalışanlar uyarılmalıdır. Gebelik süresince kullanılmaz. Uzun süreli tedavilerden sonra ilaç birden bire kesilmemelidir.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Uyuşukluk, sersemlik, baş dönmesi, senkop, bulantı, ürtiker, lökopeni, ödem ve allerjik reaksiyonlar gibi yan etkiler görülebilir.

İlaç etkileşimleri:

Yaklaşık %98 oranında plazma proteinlerine bağlanan sertralin, plazma proteinlerine yüksek oranda bağlanan varfarin, digitoksin gibi ilaçların farmakokinetik özelliklerini değiştirebilir. Aynı biçimde proteinlere yüksek oranda bağlama ilaçlar, sertralinin bağlanmasını engelleyerek aktivitesinin ve dolayısıyla yan etkilerinin artmasına yol açabilir. Sertralin trisiklik antidepresanların plazma düzeylerini artırabileceğinden trisiklik antidepresan dozu gerekirse düşürülmelidir.Sertralin alkolün etkilerini potansiyalize etmez, ancak depresip hastalarda alkol ile sertralin birlikte kullanılmamalıdır.

Kullanım şekli ve dozu:

2-4x10-30 mg/gün dozda kullanılır.
Anahtar Kelimeler: Serepax {15 Mg 20 Tablet} prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Serepax {15 Mg 20 Tablet} yan etkileri, Serepax {15 Mg 20 Tablet} fiyatı, ilaç bilgileri