Septopal {30 steril boncuk}

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Üretimi Durdurulmuş ya da Üreticisi Bilinmeyen İlaçlar

Etken Madde:

Kategori: Diğer/Antiinfektiv

Fiyat 0 TL





Formülü:

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Hematojenöz osteomiyelitin kronik şekilleri , posttravmatik osteomiyelitis, infekte osteo sentezler gibi kemik infeksiyonları. Yumuşak kısımların infekte yaralanmaları, herhangi orjinli abseler gibi yumuşak kısımlardaki infeksiyonlar. Açık, infekte olması muhtemel yaralarda kemik ve yumuşak kısımları infeksiyona karşı korumak için.

Kontrendikasyonları:

Septopal zincirin bileşimindeki maddelerden birine veya diğer aminoglikozidlere aşırı hassasiyeti olduğu önceden bilinenlerde kullanılmamalıdır.

Uyarılar/Önlemler:

Lokal olarak yerleştirilen septopal zincirlerinden salıverilen gentamisin serum seviyesinin tedavinin ilk günlerinde dahi 0.5 mcg/ml'yi geçmemesi sebebiyle gentamisine bağlı ototoksik ve nefrotoksik etkiler pratikman yoktur.
Gebelerde, gentamisin'in sistemik kullanımında bile fötüs veya yeni doğanda advers etkisi bildirilmemiştir. Buna rağmen fetal toksisite potansiyeli olduğundan, gebelik esnasındaki ciddi durumlarda, başka antibakteriyel ajanların kullanılamaması veya etkisiz olması halinde fayda zarar riski hesaplanarak kullanılabilir.
Emzirenlerde, süte az miktarda geçmesine rağmen muhtemel ciddi riskler gözönünde tutularak emzirme, tatbikten sonraki iki hafta süreyle durdurulmalıdır.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Septopal boncuklarının kullanımından sonra serumda sadece düşük gentamisin konstrasyonları bulunmasından dolayı toksik yan etkiler beklenilmemelidir. Krom ve nikelden yapılmış cerrahi tel nedeniyle bazı lokal aşırı duyarlık reaksiyonları görülebilir.

İlaç etkileşimleri:

Aynı toksik potansiyeli olan ilaçlarla birlikte kullanılmamalıdır.

Kullanım şekli ve dozu:

Doz : Kaviteyi doldurmak için yeterli miktarda boncuk ihtiva eden zincir kullanılır.Septopal zincir ve boncukları etilen oksitle sterilize edilmişlerdir. Çift poşet içinde bulunurlar.İlk önce dış poşet açılırve steril ambalaj aseptik şartlar altında dışarı alınır. Kemik hasarının genişliğine bağlı olarak kaviteyi tamamen doldurmak için yeterli boncuk ihtiva eden zincir, uzun veya kısa süreli kullanım için aşağıdaki şekilde yerleştirilir.
1- Kemik enfeksiyonlarında kısa süreli tedavi: Boncukların implantasyonu için zincirlerin daha çok çekileceği yönün hesaba katılması ve son boncuğun deri yüzeyi üstünde kalması tavsiye edilir, böylelikle zincir dikkatli ve aynı kararda kalan çekilmeyle geri alınabilir. Zincirler genel olarak operasyondan 10 gün sonra geri alınırlar, herhalikarda ameliyattan sonra 14 günden fazla süre kaldığı vak'a yoktur. Zincirlerin bağ dokusuna az fikse olması geri alınmalarını daha kolaylaştırır, bu işlem bu nedenle hasta için az ağrılıdır. Eğer boncuklar bağ dokuya ileri derecede fikse olmuşlarsa veya boncukların çekilme işlemi doku şartlarına uygun olmamışsa, müstesna vak'alarda ayrılarak vücutta kalan boncuklar orada emniyette bırakılabilirler.
2- Kemik enfeksiyonlarında uzun süreli tedavi : Cerrahi implantasyon ile zincir veya boncuklar tamamen deri altına gömülürler ve operasyondan yaklaşık üç ay sonra cerrahi işlemle geri alınırlar. Bu, müteakiben spongiosa ototransplantasyonu vasıtası ile lokal durumu normalleştirir.
3- Yumuşak doku infeksiyonlarında kısa süreli tedavi : Uygulama 1. şıkta belirtildiği gibidir. Bu indikasyonda zincirlerin geri alınma işlemi en iyi şekilde operasyondan sonraki7. engeç 10. günde olur. Mümkün olan yerde yara, taşma drenajıyla kapatılmış olmalıdır. Bu infeksiyon bölgesinde otomatik olarak gentamisin konstrasyonunu düşüren aşırı sekresyon kaybını engeller. Emme yapmaksızın drenaj sadece bir taşma aracı olarak hizmet görür, postoperatif hematoma emme işlemi uygulanmaz ve hematom antibiyotik kontrolü altında bağ dokusu ile tedrioen yer değiştirilmelidir. Tamamen drenaj yapılması kontrendikedir.
Anahtar Kelimeler: Septopal {30 steril boncuk} prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Septopal {30 steril boncuk} yan etkileri, Septopal {30 steril boncuk} fiyatı, ilaç bilgileri