Salmocalcin 100 Iu Nazal Sprey 28 Dozluk

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Farmed İlaç San. ve Tic. A.Ş.

Etken Madde: Salmon Kalsitonini

Kategori: Kas ve İskelet Sistemi/Hipokalsemik

Fiyat 63,74 TL

Barkod No 8699754540102





Formülü:

100 IU Nazal Sprey 1 ml'de: 1460 IU Sentetik Salmon Kalsitonin 100 IU Ampul 1ml'de: 100 IU Sentetik Salmon Kalsitonin içerir.

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Osteoporoz, (osteoporotik kırılmaları önler. Menopozun erken dönemlerindeki kemik kütlesi veya kemik dansitesi azalmasını (ihtiyarlıkta olduğu kadar) düzeltir. Omurga, kalça kemiği, kol kemiği kırıklarının riskini azaltır veya ortadan kaldırır. Direkt olarak ve kemik dansitesindeki artış (indirekt) ile kemik ağrısını etkili bir biçimde azaltır. Paget hastalığı, hiperkalsemi, sudeck hastalığı, kemik algias-osteoliz.

Kontrendikasyonları:

Hamilelikte, emzirme dönemindeki kadınlarda ve ilaca karşı duyarlılığı bilinen kişilerde kontrendikedir.

Uyarılar/Önlemler:

Pediatride uzun süreli kullanımına dair yeterli veri bulunmadığından hekim tıbbi açıdan uzun süreli tavsiye etmedikçe, iki haftayı aşmayan kısa sürelerle tatbik edilmelidir. Polipeptit kökenli bir ürün olduğundan hipersensitive reaksiyonlarına neden olabilir. Bu yüzden erken tanı için gerekli test vakit kaybetmeden yapılmalıdır.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Epigastralji, iştahsızlık, libido azalması, kabızlık, çürüme ve morarmalar, herpes zoster, kaşıntı, lupus ve benzeri sendromlar, anksiyete, depresyon, ödem, sperm miktarında azalma görülebilir. İlacın LHRH agonisti ile kombine tedavisinde ise en çok rastlanan yan etkiler, sıcaklık hissi , libido azalması, impotans, diare, bulantı ve kusmadır. Sıklıkla jinekomasti, meme hassasiyeti, kusmalar, iştah artması, uykusuzluk ve bitkinlik görülebilir. Bu etkiler veya semptomlar ilacın azaltılması veya kesilmesi durumunda ortadan kalkarlar.

İlaç etkileşimleri:

Warfarin ve Flutamid'in birlikte alınması sonucu protrombin süresinin arttığı kaydedilmiştir. Dolayısıyla protrombin süresinin yakından takibi buna göre antikoagülan dozunun ayarlanması tavsiye edilir.

Kullanım şekli ve dozu:

Doz Aşımı: Aşırı doza bağlı şiddetli etkiler şimdiye kadar bildirilmemiştir.
Anahtar Kelimeler: Salmocalcin 100 Iu Nazal Sprey 28 Dozluk prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Salmocalcin 100 Iu Nazal Sprey 28 Dozluk yan etkileri, Salmocalcin 100 Iu Nazal Sprey 28 Dozluk fiyatı, ilaç bilgileri