Roksolit 300 Mg 7 Tablet

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Zentiva Sağlık Ürünleri Sanayi ve Tic. A.Ş

Etken Madde: Roksitromisin

Kategori: Sistemik Antiinfektifler, Antibiyotikler/Geniş spektrumlu antibiyotik

Fiyat 10,5 TL

Barkod No 8699502091610





Formülü:

Roxithromycin 150-300 mg

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Deri ve yumuşak doku enfeksiyonları, genital organ enfeksiyonları, gonore dışında seksüel yoldan bulaşan enfeksiyonlar, hasta ile teması olanlarda menengokok, KBB enfeksiyonları, menenjit profilaksisi, solunum yolları enfeksiyonlarında endikedir.

Kontrendikasyonları:

Bileşimindeki maddelerden herhangi birine karşı aşırı duyarlılığı bilinenlerde kullanılmamalıdır. Bulantı, kusma veya apandisit düşündüren diğer bulguların varlığında, akut abdomen, ileus, karın ağrısı, cerrahi ve elektrolit dengesinin bozulduğu durumlarda kullanılmamalıdır

Uyarılar/Önlemler:

Ergotamin bazı veya çavdar mahnuzundan üretilen vazokonstrüktör ilaçlarla birlikte kullanılmamalıdır.Preparat yemeklerden önce kullanılmalıdır.Yaşlı hastalarda dikkatle kullanılmalıdır.Kesin gerekli görülmedikçe gebelerde kullanılmamalıdır.Anne sütüne geçiş oranı gözardı edilebilecek kadar azdır.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Özellikle uzun süre ve yüksek dozda kullanılması sonucu gastrointestinal rahatsızlıklar, karın ağrısı, nadiren flatulans ve hipotansiyon, baş dönmesi görülebilir. Ayrıca bütün diğer laksatiflerde olduğu gibi potasyum kaybına neden olabileceği unutulmamalıdır.

İlaç etkileşimleri:

Dihidroergotamin,ergotamin,sisaprid,terfenadin ve astemizolle birlikte kullanılmamalıdır. Bromokriptinle birlikte kullanımlarda dikkatli olunmalıdır.Midazolamın sedatif etkilerini güçlendirebilir.Siklosporinin vücutta birikmesine neden olabilir.Kontraseptiflerle birlikte kullanıldığında kolestatik hepatit riskini arttırabilir.

Kullanım şekli ve dozu:

Günlük doz 2x150 mg veya 1x300 mg'dır.Renal yetmezliği olanlara doz ayarı gerekmez.
Anahtar Kelimeler: Roksolit 300 Mg 7 Tablet prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Roksolit 300 Mg 7 Tablet yan etkileri, Roksolit 300 Mg 7 Tablet fiyatı, ilaç bilgileri