Roha-lax {Blister içinde 30 Enterik Tablet}

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Tripharma İlaç Sanayi ve Tic. A.Ş.

Etken Madde:

Kategori: Sindirim Sistemi ve Metabolizma (Gastrointestinal)/Laksatifler

Fiyat 0 TL





Formülü:

Bir enterik tablet; etken madde olarak; 20 mg Sennosid B'ye eşdeğer Senna ekstresi, tatlandırıcı olarak; şeker ve boyar madde olarak Titan dioksit içerir.

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Konstipasyon, kronik, atonik durumlar ve doğum sonrası kabızlık durumları, radyolojik tetkiklerden önce kullanılır.

Kontrendikasyonları:

Bileşimindeki maddelerden herhangi birine karşı aşırı duyarlılığı bilinenlerde kullanılmamalıdır. Bulantı, kusma veya apandisit düşündüren diğer bulguların varlığında, akut abdomen, ileus, karın ağrısı, cerrahi ve elektrolit dengesinin bozulduğu durumlarda kullanılmamalıdır

Uyarılar/Önlemler:

Uzun süreli kullanımının barsak tembelliği ve su-elektrolit dengesi bozukluğu yapabileceği göz önünde bulundurulmalıdır. 1 haftadan daha uzun süreyle devamlı kullanılmamalıdır. Minimal düzeyde emilmesine karşın hamileler ve süt veren annelerde yalnızca doktor önerisi ile kullanılmalıdır.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Özellikle uzun süre ve yüksek dozda kullanılması sonucu gastrointestinal rahatsızlıklar, karın ağrısı, nadiren flatulans ve hipotansiyon, baş dönmesi görülebilir. Ayrıca bütün diğer laksatiflerde olduğu gibi potasyum kaybına neden olabileceği unutulmamalıdır.

İlaç etkileşimleri:

Potasyum eksilmesine bağlı olarak, kardiyak glikozidlerinin etkisini arttırabilir. Antiasitler ve simetidin ile birlikte alınmamalıdır.Bu ilaçlar, Roha-Lax Enterik Tablet kullanılmadan 2 saat önce alınabilir.
Laboratuar testleri ile etkileşme: Antrakinon laksalifleri, fenol sülton fitalei'nin (PSP) idrarla atılımını arttırır.
Aynı zamanda idrarda ürobilinojen ve Kober yöntemiyle ölçülen östrojen tayinlerini yanıltabilir.

Kullanım şekli ve dozu:

Yetişkinlere, yatmadan önce 1-2 tablet veya 1 ölçek, 27 kg üzerindeki çocuklara, yatmadan önce 1 tablet veya 7 yaşından büyük çocuklar için 1/2 ölçek.
Anahtar Kelimeler: Roha-lax {Blister içinde 30 Enterik Tablet} prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Roha-lax {Blister içinde 30 Enterik Tablet} yan etkileri, Roha-lax {Blister içinde 30 Enterik Tablet} fiyatı, ilaç bilgileri