R-x Kolon 720 Ml Süspansiyon

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Yenişehir Laboratuvarı Ticaret ve Sanayi Ltd. Şti.

Etken Madde: Baryum Sülfat

Kategori: Diğer/Radyoopak madde

Fiyat 0 TL

Barkod No 8699730700308





Formülü:

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

SÜSPANSİYON: Gastrointestinal Track'ın radyolojik incelenmesinde.
KOLON: Kolon'un radyolojik incelenmesinde.
SETLİ KOLON: Kolonun tek ve double kontrast tekniği ile radyolojik incelenmesi.

Kontrendikasyonları:

SÜSPANSİYON:Trakea özofageal fistüllerde, batın organ perforasyonlarında, özofagus atrezisinde, poş'un pfasifikasyonunu mutlaka önlemek gerekir, şayet ilaç verilmiş ise alabildiğince az verilip sonradan geri çekilmelidir. İçerdiği maddelere karşı herhangi bir duyarlılığı olan hastalarda kullanılmamalıdır.
KOLON: Trakea özofageal fistüllerde. Batın organ forasyonlarında.
SETLİ KOLON: Batın organ perforasyonlarında. Kolon operasyonu geçirmiş hastalarda dikkati gerektirir.

Uyarılar/Önlemler:

SÜSPANSİYON: Bardağı açmadan 15-30 saniye kuvvetlice çalkalayın. Rektal yolla verildiğinde nadir olarak kolanlarda genişlemeye ve kabızlığa neden olabilir. Enema şeklinde uygulanması; özellikle intestinal hastalığı olanlarda, çocuk, yaşlı ve düşkünlerde dikkatli gerektirir. Baryumun eliminasyonu uzun zaman aldığı için tetkiki takib eden günlerdeki diğer batın incelemelerinin (üriner sistem veya tomodonsitometrik) sağlıklı yapılmasını engelleyebilir.
KOLON- SETLİ KOLON: Kapağı açmadan 30 saniye kuvvetlice çalkalayın, 5 dakika dinlenmeğe bırakın. Rektal yolla verildiğinde nadir olarak kolonlarda genişlemeye ve kabızlığa neden olabilir. Enema şeklinde uygulanması; özellikle intestinal hastalığı olanlarda, çocuk, yaşlı ve düşkünlerde dikkatli gerektirir. Baryumun eliminasyonu uzun zaman aldığı için tetkiki takib eden günlerdeki diğer batın incelemelerinin (üriner sistem veya tomodonsitometrik) sağlıklı yapılmasını engelleyebilir.

Yan etkiler/Advers etkiler:

SÜSPANSİYON: Bildirilen herhangi bir yan etki bildirilmemiştir.
KOLON: Kabızlık, geçici diare, karın ağrısı, anal ağrı ve kanama görülebilir.
SETLİ KOLON: Kabızlık, geçici diare, karın ağrısı, yumuşak kanül olmasına rağmen anal ağrı ve kanama görülebilir.

İlaç etkileşimleri:

SÜSPANSİYON, KOLON, SETLİ KOLON: Bilidilen herhangi bir etkileşimi yoktur.

Kullanım şekli ve dozu:

SÜSPANSİYON: Gastrointestinal kanalın çeşitli kesinlerinde ve tetkik şekline göre farklılık gösterir. Özofagus'da: R-X Süspansiyon % 100 sulandırılmaz, yalnız kuvvetlice çalkalandıktan sonraki kıvamda kullanılır. Mide, duodenum'da normal tetkik; R-X Süspansiyon % 100'ün kapağını açmaksızın 30 saniye çalkalayınız. Bilahare gerekiyorsa 60 ml su ilavesiyle tekrar bir dakika süre ile çalkalanmalıdır. Hazırlanan süspansiyon 5 dakika bekletildikten sonra hastaya verilmelidir. Röilef Saptamasında; İlk etapta 50 ml R-X Süspansiyon % 100 sulandırılmaksızın verilir. İkinci etapta, dolu mide ve mideden atılışı tetkik için 60 ml su ilave edilmiş R-X Süspansiyon % 100 kullanılır. Yalnız ince barsak incelenecekse; 60 ml su ilavesi ile hazırlanan R-X Süspansiyon % 100 bir buçuk bardak verilip 1/2, 1, 1 1/2 saatlik aralarla grafiler alınır. Lavmanlı kolon: 3 R-X süspansiyon % 100, 280 ml su ilavesi ile bir litreye tamamlandıktan sonra lavman yolu ile verilerek kullanılır. Mega kolonda 4 R-X süspansiyon % 100 verilebilir.
KOLON: 720 ml olarak hazırlanan R-X Kolon üzerine 280 ml veya hekimin uygun gördüğü miktarda su eklenerek, tekrar 30 saniye çalkalanır, 5 dakika süre ile dinlendirildikten sonra kullanılır.
SETLİ KOLON: 960 ml olarak hazırlanan RX Kolon üzerine 370 ml veya hekimin uygun gördüğü miktarda su eklenerek, tekrar 30 saniye çalkalanır. 5 dakika süre ile dinlendirildikten sonra ilaç tatbik edilir. Kolon setinin kullanım yöntemi ambalajın üzerinde açıkça anlatılmıştır.
Anahtar Kelimeler: R-x Kolon 720 Ml Süspansiyon prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, R-x Kolon 720 Ml Süspansiyon yan etkileri, R-x Kolon 720 Ml Süspansiyon fiyatı, ilaç bilgileri