Procto-glyvenol 400+40 Mg 10 Supozituar

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Novartis Sağlık,Gıda ve Tarım Ürünleri San. Tic. A.Ş.

Etken Madde: Tribenosid + Lidokain Hidroklorür

Kategori: Diğer/Hemoroid tedavisi

Fiyat 6.97 TL

Barkod No 8699504890044





Formülü:

Her bir supozituar 400 mg glukofuranozid gurubundan sentetik bir aktif madde olan tribenosid ve 40 mg lidokain içerir.

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Dış ve iç hemoroidlerin tedavisinde kullanılır.

Kontrendikasyonları:

Procto-Glyvenol Supozituar'ın aktif maddelerine ve/veya diğer bileşenlerine karşı aşırı duyarlı olanlarda kullanılmamalıdır.

Uyarılar/Önlemler:

Rahatsızlık devam eder veya beklenmeyen herhangi bir belirti ve semptom oluşursa, bu durumun hemoroide veya başka nedenlere bağlı olup olmadığını değerlendirmek için doktora danışılmalıdır. Hemoroidin Procto-Glyvenol ile tedavisinde, ilaçla tedavinin yanı sıra anal bölgenin temiz tutulması, yeterli egzersiz yapılması ve dışkının yumuşak kalmasını sağlayabilecek herhangi bir önlemin alınması önerilir. Procto-Glyvenol şiddetli karaciğer hastalığı olanlarda dikkatle kullanılmalıdır.



Hamilelik ve Emzirme: Procto-Glyvenol Supozituar hamilelik sırasında ve özellikle hamileliğin ilk 3 ayında dikkatle uygulanmalıdır. Aktif maddelerin anne sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir. İlacın anneye yararı bebek üzerine olası risklerine karşı değerlendirilerek kullanılmalıdır.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Procto-Glyvenol Supozituar iyi tolere edilir. Ender olarak kullanımı takiben hafif yanma hissi, ağrı veya gastrointestinal motilitede artış kaydedilmiştir.

İlaç etkileşimleri:

Bütün sempatomimetikler gibi ksilometazolinin de sistemik etkilerinin trisiklik veya tetrasiklik antidepresanlarla birlikte kullanıldığı zaman, özellikle doz aşımı söz konusu olduğunda şiddetlenme olasılığı, göz önünde bulundurulmalıdır.

Kullanım şekli ve dozu:

Doktora danışmadan kullanılmamalıdır. Doktor tarafından başka bir şekilde önerilmediği takdirde aşağıdaki dozlarda kullanılır: Akut belirtiler kaybolana kadar sabah ve akşam 1 supozituar uygulanmalıdır. Daha sonra doz günde 1 supozituar olacak şekilde azaltılabilir.
Anahtar Kelimeler: Procto-glyvenol 400+40 Mg 10 Supozituar prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Procto-glyvenol 400+40 Mg 10 Supozituar yan etkileri, Procto-glyvenol 400+40 Mg 10 Supozituar fiyatı, ilaç bilgileri