Panthec 40 Mg 28 Ent.tablet

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Sanovel İlaç Sanayi ve Ticaret A.Ş.

Etken Madde: Pantoprazol

Kategori: Sindirim Sistemi ve Metabolizma (Gastrointestinal)/Antiülser

Fiyat 30,72 TL

Barkod No 8699536040028





Formülü:

Pantoprazole sodium, 40 mg

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

- Duodenal ülser
- Gastrik ülser
- Orta ve ileri derecede reflü özofajit

Kontrendikasyonları:

Panthec 40 mg Enterik Tablet veya H. pylori eradikasyonu için kombine tedavide kullanılan ilaçlardaki yardımcı maddelerden herhangi birine karşı aşırı duyarlılığı olan hastalarda kontrendikedir.
Orta veya ileri derecede hepatik veya renal fonksiyon bozukluğu olan hastalarda.

Uyarılar/Önlemler:

Preparat kahvaltıdan bir saat önce veya akşam yemeğinden önce kullanılmalıdır. Gebelerde, süt veren annelerde ve pernisiyöz anemide kullanılmamalıdır.Pantoprazol tedavisi malign ülser semptomlarını hafifleterek teşhisi geciktirebilir.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Baş ağrısı, diyare, flatulans, abdominal ağrı, döküntü, insomnia, hiperglisemi, karaciğer fonksiyon testlerinde anormallik, mide bulantısı ve kusmadır. Bu çalışmalarda, pantoprazolle tedavi edilen hastaların % 1'inden azında rastlanan muhtemel yan etkiler ise anksiyete, eklem ağrısı, asteni, sırt ağrısı, bronşit, göğüs ağrısı, konstipasyon, dispepsi, dispne, grip sendromu, gastrointestinal bozukluk, hiperlipidemi, hipertoni, enfeksiyon, migren, boyun ağrısı, faranjit, rinit, SGPT değerlerinde yükselme, sinüzit, üst solunum sistemi enfeksiyonu ve üriner sistem enfeksiyonu olarak bildirilmiştir.
BEKLENMEYEN BİR ETKİ GÖRÜLDÜĞÜNDE DOKTORUNUZA BAŞVURUNUZ.

İlaç etkileşimleri:

Pantoprazol'ün diğer ilaçlar ile olası etkileşimlerini değerlendiren çalışmalarda, teofilin, antipirin, kafein, karbamazepin, diazepam, diklofenak, digoksin, etanol, gliburid, bir oral kontraseptif, metoprolol, nifedipin, fenitoin, warfarin, midazolam, klaritromisin, metronidazol veya amoksisilin ile pantoprazolün birlikte kullanılması durumunda herhangi bir ilaç etkileşimi gözlenmediği için doz ayarlaması gerekmez. Pantoprazol, antasitlerle birlikte verildiğinde de herhangi bir etkileşim bildirilmemiştir. Pantoprazol, gastrik asit salgılanmasının uzun süre devam eden inhibisyonundan dolayı, ketokonazol, ampisilin esterleri ve demir tuzları gibi biyoyararlanımı gastrik pH'ya bağlı olan ilaçların absorbsiyonunu azaltabilir.

Kullanım şekli ve dozu:

H.pylori eradikasyonu için uygun antibiyotik kombinasyonu ile günde iki defa bir tablet. Kombine tedavi gerekmediği durumlarda; duodenal ülser. Gastrik ülser ve özofageal reflü için, günde bir defa bir tablet.
Uygulama:

Tedavi süresi 1-2 haftadır. Panthec 40 mg Enterik Tabletler çiğnenmemeli, kırılmamalı 1 saat önce su ile yutulmalıdır. H.pylori kombine tedavisinde uygulanacak olan ikinci 40 mg'lık doz akşam yemeğinden önce alınmalıdır.
Anahtar Kelimeler: Panthec 40 Mg 28 Ent.tablet prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Panthec 40 Mg 28 Ent.tablet yan etkileri, Panthec 40 Mg 28 Ent.tablet fiyatı, ilaç bilgileri