Ormil 40 Mg 50 Tablet

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Atabay İlaç Fabrikası A.Ş.

Etken Madde: Verapamil HCl

Kategori: Diğer/Kalsiyum Antagonist

Fiyat 1,83 TL

Barkod No 8699560090112





Formülü:

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Anjina pektoris, enfarktüs sonu paroksismal supraventriküler aritmiler ve hipertansiyonda endikedir.

Kontrendikasyonları:

Kardiojenik şok, komplike taze enfarktüs, ağır uyarı iletim bozukluğu ve sinüs düğümü sendromunda kontrendikedir.

Uyarılar/Önlemler:

Preparat yemeklerle birlikte veya yemeklerden hemen sonra kullanılmalıdır. Karaciğer bozukluğu olanlarda doz ayarı yapılmalıdır. Beta blokör kullanan hastalarda i.v. yoldan kullanılmaz. Gebeliğin ilk 3 ayında ve laktasyonda kullanılmaması önerilir. Taşıt kullanmak gibi dikkat gerektiren işler yapılmamalıdır. Antiaritmikler inhalasyon narkotikleri, kan basıncını düşüren ilaçlar ve digoxinle birlikte kullanılmaz.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Letarji, sersemlik ataksi, bulant kusma, ortostatik hipotansiyon, agranülositoz lökopeni ve karaciğer fonksiyon bozukluğu gibi yan etkiler görülebilir.

İlaç etkileşimleri:

Birden fazla ilacın yol açabileceği muhtemel etkileşimleri önlemek için sürdürdüğünüz tüm diğer tedavileri heiminize ya da eczacınıza bildiriniz. Bazı ilaçlar kan şekeri oranında değişikliğe yol açabilirler. Aşağıdaki maddeleri lmanız durumunda kan şekeriniz düşebilir ve dolayısıyla insülin ihtiyacınız azalabilir:- alkol (alkollü içkiler, alkol içeren ilaçlar).- beta blokerler (betablokerler hipogliseminin ön belirtisini ortadan kaldırabilirler)
- anjiotensin dönüştürücü enzim- oktreoid-salbutamol ya da terbutalin- ağız yoluyla alınan gebeliği önleyici ilaçlartiroid hormonları

Kullanım şekli ve dozu:

Erişkinlerde 3x40-160 mg/gün dozda (max. 480 mg) Çocuklarda 2-3x20-80 mg/gün dozda, yemeklerle birlikte veya yemeklerden hemen sonra kullanılır. Hepatik yetmezlikte doz ayarlanmalıdır.
Anahtar Kelimeler: Ormil 40 Mg 50 Tablet prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Ormil 40 Mg 50 Tablet yan etkileri, Ormil 40 Mg 50 Tablet fiyatı, ilaç bilgileri