Orgasulin Nph 100 Iu 1 Flakon

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Organon İlaçları A.Ş.

Etken Madde: Insulin Nph

Kategori: Antidiyabetik, Tatlandırıcılar/Antidiyabetik

Fiyat 0 TL

Barkod No 8699513770030





Formülü:

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

İnsuline bağımlı şeker hastalığının tedavisinde endikedir.

Kontrendikasyonları:

- Hipoglisemi (anormal biçimde düşük kan şekeri) geçirdiğinizi düşünüyorsanız insülin enjekte etmeyin.- Orgasulin içinde var olan insuline ya da kıvam verici maddelerden birine allerjiniz olduğunu düşünüyorsanız, ciddi hiperglisemi (anormal biçimde yüksek kan şekeri oranı) ve ketoasidoz (kanda asit üretimi) riski yüzünden tedaviyi hemen kesmeyin. Gerçekten allerjik olup olmadığınızı öğrenmek ve yapılması gerekenler konusunda bilgi edinmek için hemen doktorunuzu arayın.

Uyarılar/Önlemler:

-Hayvansal kökenli insuline alışık hastalarda kullanılırken, hastalar daha düşük dozlara ihtiyaç duyacaklarından az da olsa hipoglisemi riski vardır. İnsulin ihtiyacındaki azalma hemen veya birkaç hafta sonunda ortaya çıkabilir. Bu yüzden, diğer bir insulin türünden Orgasulin NPH'a geçen şahıslar ilk haftalarda sıkı bir kontrol altında tutulmalıdır.

- İnsulin kullanmakta olan hastalar özellikle gebelik ya da duruma eşlik eden başka bir hastalığın varlığında sürekli tıbbi kontrol altında tutulmalıdır.

- Grip veya başka bir infeksiyoz hastalık varlığında insulin gereksinimi artabilir.

- Preparatın orta süreli etkisi farkedilmeyen gece hipoglisemisi riskini artırır ve dozaj ve diet seçimi için özel bir dikkat gerektirebilir.

Gebe ve emzirenlerde kullanılışı :
Orgasulin NPH gebelikte fetusa zarar vermeksizin kullanılabilir. Diabetil hastaların insulin gereksinimi gebelikte, özellikle de gebeliğin 2. veya 3. dönemlerinde, genellikle artmaktadır.
Orgasulin NPH emzirenlerde süt oluşumunu etkilemeksizin ve bebeğe zarar vermeksizin kullanılabilir.

Yan etkiler/Advers etkiler:

- Hipglisemi (kan şekerinin aşırı bir biçimde düşmesi)- geçici görme bozuklukları, propliferatif retinopeti hastalarında gliseminin aniden normale dönmesi retinada kanamaya neden olabilir ve gçrme kaybına yol açabilecek şekilde retinopatiyi ağırlaştırabilir.- Enjeksiyonlar çok uzun süre aynı yere yapıldıysa ya da tekrarlandıysa, deride insülin enjekte edilen alanlarda yağ dokusu azalabilir ya da artabilir.(lipoatrofi ya da lipohipertropi). Bu iki durum sonucunda bu yere enjekte edilen insülinin etkisi azalabilir. Bu sorun her enjeksiyonun bir öncekinden farklı bölgeye uygulanmasıyla ortadan kalkabilir. - Enjeksiyon bölgesi değiştirildiğinde örneğin karından kalçaya, insülinin kana geçiş süresinin de değişiceği dikkate alınmalıdır.- Yaygın allerjik reaksiyon, deri ve mukozada kızarıklık veşişme zorlukla nefes alma, tansiyon düşmesiyle birlikte rahatsızlık hissi hallerinde hemen hekiminizi arayın. Bu durumda hassasiyeti ortadan kaldıracak bir tedaviye gerek olabilir. - Bazı hastalarda enjeksiyon bölgesinde kızarma,şişlik ve kaşıntı görülebilir. Bu lokal reaksiyon yanlış enjeksiyon tekniği, insüline hipersensitivite veya temizleme solüsyonundan kaynaklanabilir.

İlaç etkileşimleri:

Birden fazla ilacın yol açabileceği muhtemel etkileşimleri önlemek için sürdürdüğünüz tüm diğer tedavileri heiminize ya da eczacınıza bildiriniz. Bazı ilaçlar kan şekeri oranında değişikliğe yol açabilirler. Aşağıdaki maddeleri lmanız durumunda kan şekeriniz düşebilir ve dolayısıyla insülin ihtiyacınız azalabilir:- alkol (alkollü içkiler, alkol içeren ilaçlar).- beta blokerler (betablokerler hipogliseminin ön belirtisini ortadan kaldırabilirler)
- anjiotensin dönüştürücü enzim- oktreoid-salbutamol ya da terbutalin- ağız yoluyla alınan gebeliği önleyici ilaçlartiroid hormonları

Kullanım şekli ve dozu:

Kullanma şekli beslenme rejimine, fiziksel aktivitesine, kan şekeri oranının dozajının sonuçlarına ve klinik hipoglisemi (anormal bir biçimde düşük kan şekeri oranları) hiperglisemi ( anormal biçimde yüksek kan şekeri oranları) ve asidoz belirtilerine bağlı olarak tamamaen hastanın ihtiyacına uygun bir biçime getirilmelidir.Kesinlikle aseptik koşullarda, yemeklerden 15 ila 20 dakika önce deri altında derin bir biçimde enjekte edilir. Flakon yukarıdan aşağıya en az 10 kere sallanmalı ve her yerinin eş biçimde beyaz ve mat bir görünüm alması sağlanmalıdır. Bir orgasulin flakonunun ilk kullanımı sırasında ürünün enjeksiyon öncesinde 1 ila 2 saat ılık ortamda tutulması tavsiye edilir. İnsulin hiçbir ilaçla karıştırılmamalıdır.Orgasulin R 100 I.U/ml formlarında insulin konsantrasyonu alışılmış olan diğer formlardakine göre daha yüksektir, enjekte edilen ünite sayısı değişmemekte fakat hacim azalmaktadır. Orgasulin R 100 I.U/ml subkütan olark uygulanmalıdır. Hiçbir zaman damardan enjekte edilmelidir ve oral (ağızdan) alınmamalıdır. insülinin enjeksiyon yerinde yaratabileceği etkileri minimuma indirmak amacıyla, her enjeksiyonunu yarini değiştirmek ve daha seyrek olarak da enjeksiyon bölgesini değiştirmek uygun olur.
Anahtar Kelimeler: Orgasulin Nph 100 Iu 1 Flakon prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Orgasulin Nph 100 Iu 1 Flakon yan etkileri, Orgasulin Nph 100 Iu 1 Flakon fiyatı, ilaç bilgileri