Orgametril 30 Tablet

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Organon İlaçları A.Ş.

Etken Madde: Linestrenol + dl-Alfa-Tokoferol

Kategori: Diğer/Progesteron

Fiyat 8,28 TL

Barkod No 8699513010051





Formülü:

Lynestrenol, 5 mg

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Dismenore, endometium karsinomu, endometnosis, fibrokistik mastopati, menoraji metroraji, menstürasyon süpresyonu veya geciktirilmesi, Oligo ve hipomenore, ovülasyon supresyonu sancısı ve kanaması, polimenore, premenstrüel sendrom primer ve sekonder amenorelerde endikedir.

Kontrendikasyonları:

Gebelik, hepatik bozukluk düşük tehdidi, tanı konmamış vajinal kanama, sarılık, özgeçmişinde gebelik sırasında ya da steroid kullanımına bağlı ağır pruritus veya Herpes gestationis, Rotor ve Dubin-Johnson sendromunda kontrendikedir.

Uyarılar/Önlemler:

Karaciğer fonksiyon testleri bozulursa tedaviye son verilir. Kloazmaya eğilimli kişiler bu ilacı kullanırken güneş ışınlarından kaçınmalıdırlar. Tromboemboli, oral kontraseptif kullanımı, kalp yetmezliği, renal bozukluk, epilepsi, migren ve hipertansiyonda hasta dikkatle izlenmelidir.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Memelerde duyarlılık, kolestaz, kolestatik sarılık, androjenik etki, vajinit, lokore, vajina mukozasında atrezi ve SSS belirtileri gibi yan etkiler görülebilir.

İlaç etkileşimleri:

Antikonvulzanlar, barbitüratlar, rifampisin ve antidiyabetiklerle birlikte kullanılmaz.

Kullanım şekli ve dozu:

Oligo, hipo ve dismenorede siklusun 16.-25. günleri arasında her gün 1 tablet: polimenorede siklusun 5.-25. günleri arasında her gün 1 tablet (2-3 siklus boyunca); menoraji ve metrorajide 10 gün boyunca her gün 2 tablet ve daha sonra duruma göre 3 siklus boyunca her siklusun 16.-25. günleri veya 10 gün sonra 3 ay boyunca her gün 1 tablet: Ovülasyon supresyonu ve kanamasında siklusun 5.-25 günlerinde her gün 1 tablet menstürasyon supresyonu ve geciktirilmesinde siklusun 5 gününden itibaren günde 1 tablet: fibrokistik mastopatide siklusun 5.-25. günlerinde her gün 1 tablet (3-4 ay): endometriosiste günde 1 tablet (6 ay); endometrium karsinomunda günde 6-10 tablet, amenorede siklusun 16.-25. günlerinde her gün 1 tablet kullanılır.
Anahtar Kelimeler: Orgametril 30 Tablet prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Orgametril 30 Tablet yan etkileri, Orgametril 30 Tablet fiyatı, ilaç bilgileri