Opticaine {5 ml damlalıklı şişe}

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Üretimi Durdurulmuş ya da Üreticisi Bilinmeyen İlaçlar

Etken Madde:

Kategori: Diğer/Anestezik

Fiyat 0 TL





Formülü:

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Kornea ve konjuktivada kısa süreli anestazi hasıl etmek için tonometri, gonyoskopi, korneadan yabancı cisimlerin çıkarılması, gözden dikiş alınması, teşhis amacıyla kornea ve konjunıktivada kazıntı alınması, kısa süreli diğer müdahaleler. Opticaine ayrıca katarakt ameliyatı, pterygium eksizyonu müdahalelerden önce lokal olarak enjekte deilen anesteziklere yardımcı ve hazırlayıcı olarak da kullanılır.

Kontrendikasyonları:

Solüsyonun bileşişmindeki maddelerden herhangi birine karşı aşırı duyarlılığı olanlarda kullanılmamalıdır.

Uyarılar/Önlemler:

Lokal anestezikler gözde uzun süre kullanılmamalıdır. Kalıcı korneal opasiteler ve buna bağlı görme kaybı olabilir.
Allerjik, kardiyak, hipertiroid hastalarada proparakain dikkatle ve sınırlı kullanılmalıdır. Uzun süre uygulanması yara iyileşmesini geciktirebilir. Göze damlatılan lokal anesteziklerin. sistematik toksisite hasıl etmesi son derece nadir olmakla beraber mümkündür. Anastezi sırasında göz kırpma refleksi geçici olarak kalktığından göz yabancı cisimlerden, kimyasal maddelerden korunmalı ve elle ovuşturulmakten kaçınmalıdır. Dezenfektan ve deterjan solüsyonlara batırılmış tonometreler kullnılmadan önce distile su ile çalkalanmalıdır.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Nadiren batma, yanma, kızarma olabilir. Allerjik reaksiyon daha nadirdir. Nadir bir akut hipersansitive reaksiyonu yaygın epitelyal keratit, gri ve buzlu cam manzarasında kornea epitel denüdasyonu, korneal filamentler, bazen irritis ve descemetitistir. Allerjik kontakt dermatiti parmak uçlarının kuruması ve çatlaması bildirilmiştir.

İlaç etkileşimleri:

Yoktur.

Kullanım şekli ve dozu:

Yabancı çıkarılmasında; müdahalelerden 30 sn. önce konjunktivaya 1 damla Tonometride ölçmden 30 sn. önce konjunktivaya 1 damla. Dikişlerin alınmasında müdahaleden 1/2-2 dk. önce konjunktivaya bir damla. Derin anestezide; her 5-10 dk'da bir konjunktivaya 1 damla 4/5 defa.
Anahtar Kelimeler: Opticaine {5 ml damlalıklı şişe} prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Opticaine {5 ml damlalıklı şişe} yan etkileri, Opticaine {5 ml damlalıklı şişe} fiyatı, ilaç bilgileri