Oksiaskaril Şurup 100 Ml

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Aroma İlaç Sanayi ve Tic. Ltd. Şti.

Etken Madde: Piperazin Hekzahidrat

Kategori: Diğer/Antihelminitik

Fiyat 3,41 TL

Barkod No 8699651570042





Formülü:

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Askariasis ve enterbiasis tedavisinde kolay ve çok etken olması dolayısıyla güvenle kullanılır. Tedavi sırasında laksatif ilaç almaya gerek yoktur. Oksiaskaril in etken maddesi olan piperazin gastrointestinal sistemden kolayca absorbe olur ve 24 saat içinde idrar yolu ile atılır.

Kontrendikasyonları:

Böbrek ve hepatik yetmezliği olan hastalarda ve epilepsi olan vakalarda ve piprezain ve tuzlarına karşı aşırı hassasiyeti bulunanlarda kontrendikedir.

Uyarılar/Önlemler:

Bu ilacın potansiyel nörotoksisitesi dolayısıyla, özellikle çocuklara tavsiye edilen uygulama şeklinde daha uzun bir süre ve daha fazla tekrar edilerek kullanılmasından kaçınılmalıdır. Hamilelikte güvenle kullanılabileceği henüz ispatlanmamıştır. Eğer, santral sisteminde , gastrointestinal sistemde istenmeyen etkiler veya hipersensivite reaksiyonları oluşursa ilaç kesilmelidir.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Töropotik dozlarda yan etkiler nadirdir. Buna rağmen mide bulantısı, kusma, diyare ve allerjik reaksiyonlar görülebilir. Yüksek dozlarda veya böbrek yetmezliği olanlarda halsizlik, vertige konuşma zorluğu, dalgınlık, miyoklonik kasılmalar görülebililr.Bu yan etkiler ilaç kesildiği zaman kaybolur.

İlaç etkileşimleri:

Yoktur.

Kullanım şekli ve dozu:

1/2 - 1 yaş çocuklarda günde 5 ml, 2-3 yaş çocuklarda günde 10 ml, 4-6 yaş çocuklarda günde 15 ml, 7 yaşındaki çocuklarda ve daha büyüklerde günde 30 ml. Yaş göre hesaplanan bu miktar yemeklerden sonra 1 defada alınır ve tedaviye 4 gün devam edilir. Askariasiside 1 kür yeter, gerekirse 1-2 gün sonra bir kür daha yapılır. Oxiyuriasiside kalmış yumurtalardan oluşmuş parazitleri öldürmek için 2-4 hafta sonra bir emniyet kürü tavsiye edilir.
Anahtar Kelimeler: Oksiaskaril Şurup 100 Ml prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Oksiaskaril Şurup 100 Ml yan etkileri, Oksiaskaril Şurup 100 Ml fiyatı, ilaç bilgileri