Nexium 40 Mg Iv İnfüzyon/enjeksiyonluk Solüsyon İçin Toz

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma AstraZeneca Türkiye İlaç Sanayi ve Ticaret Ltd.Şti.

Etken Madde: Esomeprazol Sodyum

Kategori: Sindirim Sistemi ve Metabolizma (Gastrointestinal)/Proton pompası inhibitörü

Fiyat 10,77 TL

Barkod No 8699786790049





Formülü:

Bir flakonda :

Farmakolojik özellikleri:

Farmakodinamik Özellikler

Endikasyonları:

Nexium enjeksiyon ve infüzyon, oral tedaviye alternatif olarak, oral yoldan tedavinin uygun olmadığı hastalarda aşağıdaki durumlarda endikedir:

Kontrendikasyonları:

Aktif madde esomeprazol veya benzimidazol benzerleri ya da formüldeki herhangi bir maddeye aşırı duyarlılığı olanlarda kullanılmamalıdır.

Uyarılar/Önlemler:

Herhangi bir alarm yaratan semptomda (örn.belirgin istenmeyen kilo kaybı, tekrarlayan kusma, disfaji, hematemez ya da melena) ve kuşkulanılan ya da tanısı konmuş mide ülseri vakalarında  kötü huylu olma olasılığı bertaraf edilmiş olmalıdır. Nexium ile tedavi, semptomları hafifleterek tanıyı geciktirebilir.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Oral yada intravenöz yoldan uygulanan esomeprazol ile yapılan klinik araştırmalarda ve oral esomeprazol ile yapılan pazarlama sonrası çalışmalarda aşağıdaki advers ilaç reaksiyonlarının görülebildiği bildirilmiş ya da şüphelenilmiştir. . İstenmeyen etkiler görülme sıklığına göre sınıflandırılmıştır (Sık > 1/100, <1/10; Seyrek > 1/1000, <1/100; Nadir > 1/10000, <1/1000; Çok nadir <1/10000).

İlaç etkileşimleri:

Esomeprazolün diğer ilaçların farmakokinetiğine etkisi :

Kullanım şekli ve dozu:

Oral yoldan tedavinin uygulanamadığı hastalar, parenteral olarak günde bir kez 20-40 mg Nexium ile tedavi edilebilirler. Refluks özofajiti olan hastalar günde bir kez 40 mg ile tedavi edilmelidir. Refluks hastalığında semptomatik olarak tedavi edilen hastalar günde bir kez 20 mg ile tedavi edilmelidir.

Anahtar Kelimeler: Nexium 40 Mg Iv İnfüzyon/enjeksiyonluk Solüsyon İçin Toz prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Nexium 40 Mg Iv İnfüzyon/enjeksiyonluk Solüsyon İçin Toz yan etkileri, Nexium 40 Mg Iv İnfüzyon/enjeksiyonluk Solüsyon İçin Toz fiyatı, ilaç bilgileri