Nasalide 0,25 Mg 10 Ml Burun Spreyi

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Abdi İbrahim İlaç Sanayi ve Ticaret A.Ş.

Etken Madde: Flunisolid

Kategori: Diğer/Kortikosteroid

Fiyat 10,05 TL

Barkod No 8699514541707





Formülü:

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Allerjik ve vazomotor rinit de endikedir.

Kontrendikasyonları:


Uyarılar/Önlemler:

Altı yaşından küçük çocuklarda kullanılmaz. Burun tıkanıklığı önce bir dekonjestan ile açıldıktan sonra kullanır. Daha önce uzun süre kortikosteroid kullandıktan sonra bu preparata başlayan hastalar, özellikle astımlı olanlar akut adrenal yetmezlik açısından dikkatle izlenmelidirler. Gebelerde ve laktasyonda kullanılmaz. Tedavi sırasında burun ve farenkste C. albicans üreyebilir. Aşırı doz uygulaması hipotalamik-hipofiz-sürrenal fonksiyonu inhibe eder. Tedaviden kısa süre önce tekrarlayan burun kanamaları, burun cerrahi operasyonu veya travma geçiren hastalarda iyileşme tamamlanıncaya kadar nazal kortikosteroidler dikkatle kullanılır. Glukokertikoidler enfeksiyon belirtilerini maskeleyebilirler ve kullanımları sırasında yeni enfeksiyonlar ortaya çıkabilir. Akciğer tüberkülozu, tedavi edilmemiş fungal bakteriyel veya sistemik viral enfeksiyonlarla, oküler Herpes simplex'li hastalarda dikkatle kullanılır.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Burun yanması, burunda batma hissi, hapşırma, burunda irritasyon, burun kanaması ve tıkanıklığı, boğaz yanması, ses kısıklığı, göz sulanması, bulantı, kusma, baş ağrısı ve tadalma azalması gibi yan etkiler görülebilir.

İlaç etkileşimleri:

Napren-S, oral antikoagülanlar ve heparinle alındığında bu ilaçların antikoagülan etkisini arttıracağından birlikte alınması tavsiye edilmemektedir.

Hidantoin, sülfonamid veya sülfonilüreler gibi yüksek oranda proteinlere bağlanan ilaçları alan kişilerde, Napren-S bu ilaçların proteinlere bağlanmasını azaltarak etkilerini artırabilir. Böyle durumlarda gerekirse yeniden doz ayarlaması yapılmalıdır.

Napren-S, metotreksat'la verildiğinde metotreksatın tübüler sekresyonu azalacağından metotreksatın hematolojik toksisitesi artar.

Napren-S, diüretiklerin ve beta blokerlerin antihipertansif etkisini azaltabilir; lityumla alındığında renal lityum klerensini inhibe ederek, plazma lityum konsantrasyonunu arttırabilir.

Napren-S tedavisine, sürrenal fonksiyon testlerinden 48 saat önce geçici olarak ara verilmelidir. İdrardaki 17-ketosteroid ve 5-hipoksi indolasetik asit (5-HIAA), test sonuçlarını etkileyebilir.

Kullanım şekli ve dozu:

Erişkinlerde her burun deliğine iki kez (200mcg) püskürtülerek kullanılır, gerektiğinde 3x2 püskürtme (300mcg), 6-14 yaş arası çocuklarda her burun deliğine 3x1 püskürtme veya 2x2 püskürtme (150-200mcg) kullanılır. Max. günlük doz erişkinler için 400mcg ve çocuklar için 200 mcg'dir.
Anahtar Kelimeler: Nasalide 0,25 Mg 10 Ml Burun Spreyi prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Nasalide 0,25 Mg 10 Ml Burun Spreyi yan etkileri, Nasalide 0,25 Mg 10 Ml Burun Spreyi fiyatı, ilaç bilgileri