Naprosyn Cr 750 Mg 10 Tablet

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Abdi İbrahim İlaç Sanayi ve Ticaret A.Ş.

Etken Madde: Naproksen Sodyum

Kategori: Kas ve İskelet Sistemi/Antiromatizmal Non-Steroidal

Fiyat 8,24 TL

Barkod No 8699514037491





Formülü:

Bir Naprosyn CR tablet (kontrollü salınım sağlayan tablet) etken madde olarak 750 mg Naproksen içerir.

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Romatoid artrit, juvenil romatoid artrit, osteoartrit (dejeneratif artrit), ankilozan spondilit ve gut tedavisinde antienflamatuar olarak; dismenore ve rahim içi araç uygulamasında uterus relaksasyonu ve antienflamatuar etki sağlamak amacıyla; burkulma, gerilme, ortopedik ve cerrahi ameliyatlarda, bursit, tendinit, sinovit, tenosinovit ve lumbagoda antienflamatuar olarak kullanılır.

Kontrendikasyonları:

Naproksen'e aşırı duyarlı olanlarda kullanılmamalıdır. Asetilsalisilik asit ve diğer NSAI ilaçlara karşı astım, rinit ve ürtiker gibi allerjik reaksiyonlar gösteren hastalarda oluşabilecek çapraz reaksiyon nedeniyle kullanılmamalıdır.

Uyarılar/Önlemler:

Aktif mide veya duodenum ülseri olan hastalara verilmemelidir. Kalp yetmezliği, karaciğer fonksiyon bozukluğu olan hastalarda kullanırken dikkatli olunmalıdır. Yaşlılarda kullanırken etkin olan en düşük dozda kullanılmalıdır; hamilelikte Naprosyn CR çok gerekmedikçe kullanılmamalıdır ve emzikli annelere, anne sütüne geçebileceğinden verilmemelidir.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Karında rahatsızlık hissi, bulantı, hazımsızlık, kabızlık, diyare, mide ağrısı ve yanması, hafif periferal ödem, çarpıntı, dispne, kulak çınlaması, işitme ve görme bozuklukları gibi yan etkiler seyrek ve hafif derecede gözlemlenmiştir.

İlaç etkileşimleri:

Naprosyn, proteinlere bağlanan hidantoin, sülfonamidler, sülfonilüreler gibi ilaçları bu bağlarından koparıp, yerlerine kendisi bağlanacağından, bu ilaçların etkilerini güçlendirebilir.

Kullanım şekli ve dozu:

Günlük önerilen doz 1 Naprosyn CR tablettir; erişkinlerde daha yüksek seviyede antienflamatuar/analjezik aktivite sağlamak için gastrointestinal hastalık öyküsü olmayan hastalarda, kısa süreli olmak kaydıyla, günde 2 Naprosyn CR tablet 1500 mg'ye kadar arttırılabilir. Yüksek dozlarda, gastrointestinal yan etkilerin arttığı bildirilmiştir.
Anahtar Kelimeler: Naprosyn Cr 750 Mg 10 Tablet prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Naprosyn Cr 750 Mg 10 Tablet yan etkileri, Naprosyn Cr 750 Mg 10 Tablet fiyatı, ilaç bilgileri