Monopril 10 Mg 28 Tablet

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Deva Holding A.Ş.

Etken Madde: Fosinopril

Kategori: Diğer/Antihipertansif (ACE inhibitörü)

Fiyat 8,72 TL

Barkod No 8699525016720





Formülü:

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Hipertansiyon tedavisinde tek başına veya tiyazid diüretikler gibi başka bir antihipertansif ajan ile kombine kullanılır.

Kontrendikasyonları:


Uyarılar/Önlemler:

Monopril'in doz aşımı durumunda uygulanacak tedavi ile ilgili özel bilgi yoktur. Tedavi semptomatik ve destekleyici olmalıdır. Monopril tedavisi kesilmeli ve hasta yakından izlenmelidir. Önerilen yöntemler kusturma ve/veya mide yıkanmaası, hipotansiyonun düzeltilmesidir. Fosinopril hemodiyaliz veya peritoneal diyaliz ile vücuttan çok az uzaklaştırılabilir.

Yan etkiler/Advers etkiler:


İlaç etkileşimleri:

Monodur ve sildenafil (viagra) aynı zamanda kullanıldığında antihipertansif etki artar ve durum senkop ve miyokard enfarktüsü gibi çok ciddi yan etkilere sebep olabilir. Bu nedenele Monodur kullanan hastalarda sildenafil verilmemelidir. Monodur'un hipotansif etkisi (-blokerler, kalsiyum antagonistleri ve trisiklik antidepresanlarla birlikte alındığında artar. Monodur alkol ile birlikte alınmamalıdır.

Kullanım şekli ve dozu:

Başlangıç dozu 10 mg/gün'dür. Tedavi kan basıncındaki değişikliklere göre ayarlanmalıdır. Genel doz günde bir defa 10-40 mg'dır.
Anahtar Kelimeler: Monopril 10 Mg 28 Tablet prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Monopril 10 Mg 28 Tablet yan etkileri, Monopril 10 Mg 28 Tablet fiyatı, ilaç bilgileri