Metrajil 250 Mg 20 Tablet

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Mulda Koll. Şti.

Etken Madde: Metronidazol

Kategori: Diğer/Antibakteriyel

Fiyat 1.80 TL

Barkod No 8699585010010





Formülü:

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Bakteroides fragillis, tusitoim bakteriler, Colestridiumiar ve anaerob Streptococ'ların neden olduğu; Anaerobik enfeksiyonların tedavisi, akut dental enfksiyonlar, batın abseleri, gingivitis, laporatomi sonrası yara enfeksiyonlarında endikedir.

Kontrendikasyonları:

Gebelik, laktasyon dönemi, santral sinir sistemi akut hastalıkları ve lökopenide kontrendikedir.

Uyarılar/Önlemler:

Tedavi süresince kan tablosu kontrol edilmelidir Duyusal anomali, karıncalanma, ataksi, lökopeni ve deri reaksiyonu belirmesi halinde tedavi kesilmelidir. Tedavi süresince alkol kullanılmaz. Renal yetmezliklerde doz aralıkları genişletilebilir. Warfarinin etkisini arttırır.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Mide bulantısı, ağız kuruluğu, dilde pas gastrointesanal belirtiler, halsizlik ve baş dönmesi gibi yan etkiler görülebilir.

İlaç etkileşimleri:

Metoklopramid'in GI sistem hareketleri üzerindeki etkileri antikolinerjik ilaçlarla antagonize edilir. Alkol, sedatif, hipnotik, narkotik ve trankilizan ilaçlarla birlikte kullanıldığında metoklopramid aditif sedatif etki gösterir. Mide boşalma zamanını değiştirdiğinden metoklopramid mideden emilen ilaçların (digoksin, simetidin) emilmesini önlerken, ince barsaktan emilenlerin (asetaminofen, tetrasiklin, levodopa, etanol) emilimini arttırır. Benzer şekilde yiyeceklerin barsaklara geçiş ve emilimini etkilediği için, diyabetiklerde insülin dozunun ve dozun verilme zamanının ayarlanması da gerekebilir.

Kullanım şekli ve dozu:

2-3x1 tablet/gün dozda, 7-10 gün kullanılır.
Anahtar Kelimeler: Metrajil 250 Mg 20 Tablet prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Metrajil 250 Mg 20 Tablet yan etkileri, Metrajil 250 Mg 20 Tablet fiyatı, ilaç bilgileri