Methotrexate 50 Mg 1 Ampul

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Atafarm İlaç Sanayi ve Ticaret Ltd.Şti.

Etken Madde: Metotreksat

Kategori: Diğer/Antineoplastik

Fiyat 5,38 TL

Barkod No 8699694750050





Formülü:

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Akut lenfoblastik, çocuk lösemisi, Ienfosarkom, meme, over ve akciğer kanseri, psoriazis kemoterapisi, trofoblastik tümörlerde endikedir.

Kontrendikasyonları:

Renal ve hepatik yetmezlik, kemik iliği hipoplazisi, lökopeni, trombositopeni, anemi ve zayıf beslenen psoriaziste kontrendikedir.

Uyarılar/Önlemler:

Toksik etkilere karşı kolinik asit verilir. Alkol, salisilat, sülfonamid, difenilhidantoin, PABA, kloramfenikol ve tetrasiklinlerle birlikte kullanılmaz. Tedavi sırasında haftada bir kan sayımı yapılmalıdır. Lökosit sayısı 1500'ün altına düşerse tedavi kesilir. Gebelerde kullanılmaz.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Kemik iliği depresyonu, bulantı, kusma stomatit, hemorajik stomal ülser, kanlı diyare, ürtiker, alopesi, pnömoni ve hepatik bozukluk gibi yan etkiler görülebilir.

İlaç etkileşimleri:

Bildirilmemiştir.

Kullanım şekli ve dozu:

trofoblastik tümörlerde, 5 gün süreyle i.m yoldan günde 15-30mg uygulanır. Toksik etkilerin ortadan kalkması için bir hafta ara verilir. aynı doz tekrarlanır. Bu kür 3-5 kez tekrarlanır. Akut lösemi beyin zarına ulaştığında intratekal yolla 0.2-0.5 mg/kg uygulanır.
Anahtar Kelimeler: Methotrexate 50 Mg 1 Ampul prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Methotrexate 50 Mg 1 Ampul yan etkileri, Methotrexate 50 Mg 1 Ampul fiyatı, ilaç bilgileri