Mefoxin {Ampul i.v: 1 Flacon+1x10 Ml Çözücü Ampul i.m: 1 Flacon+1x2 Ml lidokain}

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Üretimi Durdurulmuş ya da Üreticisi Bilinmeyen İlaçlar

Etken Madde:

Kategori: Diğer/Antibakteriyel

Fiyat 0 TL





Formülü:

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Duyarlı Streptococ, H. influenzae, Neisseria, Klebsiella, E. coli, Enterobacter, Citrobacter, Providencia, Salmonella, Shigella, Bordetella, Legionella, Branhamella, Clostridium, Fusobacterium ve Peptococların neden olduğu; Bilier sistem, gonore ve idrar yolları, jinekolojik, KBB kemik ve eklem enfeksiyonları, solunum sistemi, yumuşak doku enfeksiyonlarının tedavisinde endikedir.

Kontrendikasyonları:

Penisilinlere ve sefalosporinlere duyarlı kişilerde kontrendikedir.

Uyarılar/Önlemler:

Aminoglikozitler, polimiksin B, kolişisin ve furosemidle birlikte kullanılmaz. Coombs testinin yanlış pozitif sonuç vermesine neden olabilir.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Allerjik reaksiyonlar, SGPT ve SGOT değerlerinde artış, Promboflebit ve gastrointestinal şikayetler gibi yan etkiler görülebilir.

İlaç etkileşimleri:

Antihipertansif ya da antidepresan ilaç kullananlar, hekime danışmadan Vicks MediNait şurup kullanılmamalıdır. Psödoefedrin gibi sempatomimetikler biyotransformasyonları yavaşlatan MAO inhibitötleriyle birlikte kullanıldıklarında, kan basncında yükselme görülebilir. Parasetamol, uzun süreli kullanımda ve yüksek dozlarda antikoaggülan ilaçların etkisini arttırır.

Kullanım şekli ve dozu:

Erişkinlerde 2x1g (şiddetli vakalarda 3-4x1g) Çocuklarda 2x15-50 mg/kg'dır.
Anahtar Kelimeler: Mefoxin {Ampul i.v: 1 Flacon+1x10 Ml Çözücü Ampul i.m: 1 Flacon+1x2 Ml lidokain} prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Mefoxin {Ampul i.v: 1 Flacon+1x10 Ml Çözücü Ampul i.m: 1 Flacon+1x2 Ml lidokain} yan etkileri, Mefoxin {Ampul i.v: 1 Flacon+1x10 Ml Çözücü Ampul i.m: 1 Flacon+1x2 Ml lidokain} fiyatı, ilaç bilgileri