Magcine 5 Gr 10 Poşet

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Berko İlaç ve Kimya Sanayi Ltd. Şti.

Etken Madde: Magnezyum Hidroksit

Kategori: Diğer/Antiasit, Laksatif

Fiyat 3,84 TL

Barkod No 8699591250240





Formülü:

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Antasit özelliği nedeniyle, mide ve duedenum ülserleri ile aşırı asit salgılaması sonucunda meydana gelen diğer rahatsızlıkların tedavisinde kullanılır. Normal dozlarda laksatif etksinden dolayı kabızlığa karşı da kullanılabilir.

Kontrendikasyonları:

Şiddetli renal fonksiyon bozukluğu olanlarda, apandisit gastrointestinal ya da rektal kanama, ülseratif kolit, kronik dİyare ve intestinal obstrüksiyon vakalarında kullanılmamalıdır.

Uyarılar/Önlemler:

Magnezyum Hidroksit yüksek dozda diyarya neden olabilir. Barsak'tan az miktarda absorbe olan magnezyum iyonu çabuk itrah edildiği için normal kişilerde güvenle kullanılabilir. Fakat böbrek yetmezliği oolan hastalarda itrah edilmemesi nedeniyle hipermagnezemi ve buna bağlı belirtiler meydana gelebilir.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Uzun süreli ya da yüksek dozda kullanımda veya renal fonksiyon bozukluğu olanlarda hipermagnezemi ve diğer elektrolit dengesizliklere bağlı belirtiler (baş döbnmesi, düzensiz kalp vuruşları, mentol değişiklikler, yorgunluk ve zaafiyet hali) ortaya çıkabilir. Ayrıca ishal görülebilir. çok nadir olarak bulantı, kusma ve mide krampları görülebilir.

İlaç etkileşimleri:

Magnezyum Hidroksi; tetrasiklin grubu antibiotikle, antihistaminikler, demirli preparatlar, varfarin, kindin, digoksin gibi ilaçlarla etkileşip onların absorbsiyonunu azaltabilmektedir. Bu nedenle Masgcine Toz alındıktan sonra 1,5-2 saat sonra diğer ilaçların alınması tavsiye edilir.

Kullanım şekli ve dozu:

Hekim tarafından başka şekilde önerilmediği taktirde, antasit olarak 800 mg'a kadar dozlarda (bir çay kaşığı) laksatif olarak 2,5-5 g'lık (1/2-1 poşet) dozlarda verilir. Laksatif olarak gece yatarken alınması tavsiye edilir. Magcine Toz bir miktar suda süspanse edilerek oral yolla alınır.Mide asisini nötralize etmek için:1 çay kaşığı (800 mg) gece yatmadan önce. Laksatif olarak:1/2-1 poşet (2.5-5 g) gece yatmadan önce.Müshil olarak :2 poşet (10 g) gece yatmadan önce. Not: Hasta ilacı kullandıktan sonra kendi bünyesine göre doz ayarlaması yapabilir.
Anahtar Kelimeler: Magcine 5 Gr 10 Poşet prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Magcine 5 Gr 10 Poşet yan etkileri, Magcine 5 Gr 10 Poşet fiyatı, ilaç bilgileri