Madopar 250 Mg 30 Tablet

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Roche Müstahzarları Sanayi A.Ş.

Etken Madde: Levadopa + Benserazid Hcl

Kategori: Sinir Sistemi, Nöroloji/Antiparkinson

Fiyat 0 TL

Barkod No 8699505010526





Formülü:

Bir tablet, 200 mg levodopa ve 50 mg benserazide eşdeğer miktarda benserazid hidroklorür içerir.

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Madopar parkinson hastalarının tedavisinde endikedir.

Kontrendikasyonları:

Levodopa veya benserazide karşı aşırı duyarlılığı olduğu bilinen hastalara Madopar verilmemelidir. Madopar non-selektif monoamin oksidaz (MAO) inhibitörleri ile birlikte verilmemelidir. Ancak, selejilin gibi selektif MAO-B inhibitörleri veya moklobemid gibi selektif MAO-A inhibitörleri kontrendike değildir. MAO-A ve MAO-B inhibitörleri kombinasyonunun etkisi, non-selektif MAO inhibisyonuna eşittir. Bu nedenle bu kombinasyon Madopar ile birlikte verilmemelidir (Bkz. İlaç Etkileşmeleri). Madopar dekompanse endokrin, renal veya hepatik fonksiyon; kardiyak bozukluklar; psikotik komponenti olan psikiyatrik hastalıklar veya dar açılı glokomu olan hastalara verilmemelidir. Madopar 25 yaşın altındaki hastalara verilmemelidir (iskelet gelişimi tamamlanmış olmalıdır). Gebe kadınlara veya yeterli doğum kontrolü uygulamayan, çocuk doğurma potansiyeli olan kadınlara Madopar verilmemelidir. (Bkz. Gebelik ve Emzirme Döneminde Kullanımı). Madopar alan bir kadın hastada gebelik meydana gelirse, ilaç hemen kesilmelidir.

Uyarılar/Önlemler:

Levodopa'nın benserazid ile birlikte kullanılması, levodopa'nın dekarboksilasyonuna bağlı olarak periferdeki etkilerini (bulantı, kusma) artırır. Ancak, benserazid levodopa'nın santral etkilerine bağlı advers etkileri azaltmaz. Çünkü, benserazid, beyine daha çok levodopa ulaşmasını ve daha çok dopamin oluşmasını sağlar. Benserazid içeren levodopa preparatları ile bazı advers Santral Sinir Sistemi (SSS) etkileri (ör. diskinezi (istem dışı hareketler)) sadece levodopa içeren preparatlara göre daha düşük dozlarda ve daha hızlı meydana gelebilir. Yaşlılar levodopa'nın SSS etkilerine daha duyarlı olabilir.

Yan etkiler/Advers etkiler:

En çok görülen yan etkiler, bulantı ve tedavinin daha geç dönemlerinde gözlenen koreiform, distonik ve diğer istem dışı hareketleri içeren diskinezilerdir.

İlaç etkileşimleri:

Farmakokinetik etkileşmeler

Kullanım şekli ve dozu:

Doktor tarafından başka şekilde tavsiye edilmediği takdirde;

Anahtar Kelimeler: Madopar 250 Mg 30 Tablet prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Madopar 250 Mg 30 Tablet yan etkileri, Madopar 250 Mg 30 Tablet fiyatı, ilaç bilgileri