Ibufen 100 Ml Şurup

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Abbott Laboratuvarı A.Ş.

Etken Madde: Ibuprofen

Kategori: Diğer/Antienflamatuvar, Analjezik, Antipiretik

Fiyat 0 TL

Barkod No 8699547570750





Formülü:

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

Juvenil artritte dahil romatimal hastalıklar ve iskelet kas sistemi hastalıklarıda analjezik ve antienflamatuar olarak, dismenore gibi hafif ve orta şiddetli ağrılarda, postoperatif ağrılarda ve çocuklarda analjezik, antipiretik olarak endikedir.

Kontrendikasyonları:

Bu ilaca karşı daha önceden aşırı duyarlılığı olan ve aspirin veya diğer nonsiteroid antienflamatuar ilaçlara bronkospazm, anjio ödem, ürtiker, rinit şeklinde reaksiyon gösterenlerde kontrendikedir.

Uyarılar/Önlemler:

Gebelikde ve laktasyonda kullanılmaz. Kumarin tipi antikoagülanlarla birlikte kullanılmaz. Tedavi sırasında görme bozukluğu, bulanık görme, skotomata ve renk belirlenmesinde karışıklık görüldüğünde tedaviye ara verilir Hipertansiyon, kalp dekompansasyonu, kanama meyli, renal ve hepatik yetmezlik ve peptik ülserde dikkatle kullanılmalıdır. Aspirine duyarlı kişilerde kullanılmaz.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Gastrointestinal kanama, peptik ülser, baş dönmesi, sinirlilik, deri döküntüsü, kaşıntı, görme bozukluğu ve uykusuzluk gibi yan etkiler görülebilir

İlaç etkileşimleri:

Kumarin tipi antikoagülanlar, aspirin, metotreksat, frosemid, lityum, digogsin, fenitoin, diüretikler ve antihipertansifler, probenesit, sülfapirazin ile birlikte kullanıldığında etkileşme olabilir. Alkol ile birlikte alınmamalıdır.

Kullanım şekli ve dozu:

Erişkinlerde 20mg/kg/gün dozda, yemeklerden sonra, gün boyu 3-4 eşit kısma bölünerek kullanılır. 30 kg'den hafif olan Çocuklarda 24 saatlik toplam doz 500mg'ı geçmemelidir.
Anahtar Kelimeler: Ibufen 100 Ml Şurup prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Ibufen 100 Ml Şurup yan etkileri, Ibufen 100 Ml Şurup fiyatı, ilaç bilgileri