Human Albumin %25 50 Ml 1 Flakon

# A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z
ÖNEMLİ UYARI:
Doktor tavsiyesi olmadan ilaç kullanımı sağlığınıza ciddi zararlar verebilir!
Sitemizde yayınladığımız ilaç bilgileri ile doktora danışmadan kesinlikle ilaç kullanmayınız!
Aksi halde doğabilecek sağlık sorunlarından sitemiz sorumlu tutulamaz.

Üretici Firma Eczacıbaşı-Baxter Hastane Ürünleri San. ve Tic. A.Ş.

Etken Madde: Human Albumin

Kategori: Diğer/İnsan albümini

Fiyat 0 TL

Barkod No 8699556980137





Formülü:

Farmakolojik özellikleri:

Endikasyonları:

- Yanıklar, travmalar, ezilmeler ardından görülen şokların tedavisinde - Yanıklarda,- Hemorajik akutpankreatitlerde - Toksik kollaps, toksik enfeksiyon sedromunda - Serebral travma ve beyin ödeminde -Hepatik siroz, nefrotik sendromunda ve kronik hipoalbuminemide - Hipoproteinemide - Neonatal hiperbilirubinemi, ya yanlız başına ya da kan tranfüzyonu ile birlikte kullanılır.

Kontrendikasyonları:

- Albumin preparasyonlarına karşı allerjik reaksiyon geçmişi varsa - Hipervoleminin ve bunun sonuçlarının söz konusu olduğu bütün durumlar (ör;Yüksek vurum hacmi , yüksek kan basıncı ) veya hemodilüsyon hasta için özel bir risk teşkil edebilir. Bu g,ibi durumların örnekleri şunlardır. Dekompanse kardiyak yetersizliki, hipertansiyon,Özfagus varisleri, Pulmoner ödem, Hemorajik diyatez, Renal ve post renal anuri, Ciddi anemiler, Dehidratrasyon (aynı anda yeterli miktarda sıvı enfüze edilmedikçe)

Uyarılar/Önlemler:

Eğer allerjik reaksiyonlar olursa enfüzyon hemen durdurulmalıdır.Eğer allerjik reaksironlar ısrar ederse uygun tedaviler tavsiye edilir.Anaflaktik reaksiyonlarda tedavi şok tedavisi için geçerli tavsiyeleri izlemelidir.
Human albumin %20 liğin kolloit-osmotik etkisi kan plasmasının yaklaşık 4 katı kadardır.Bundan dolayı konsantre albumin uygulanıyorken hastanın yeterli hidrasyonuna dikkat edilmeidir.
Eğer nispeten büyük hacimleri yerine konulması gerekiyorsa koagülasyon kontrolleri hematokrit gerekli olabilir.Düğer kan elemanlarının tavsiyesinin yeterli olmasına dikkat edilmelidir.

Yan etkiler/Advers etkiler:

Human albumin ifüzyonundan sonra yan etkiler enderdir.Kızartı, ürtiker, ateş, kusma gibi hafif yan etkiler infüzyon hızı azaltıldığında ya da infüzyon durdurulduğunda hızla düzelir.Bireysel olarak şoka kadar varan reaksiyonlar oluşabilir.

İlaç etkileşimleri:

Şimdiye kadar Human Albuminin diğer ürünler ile etkileşimi bilinmemektedir.

Kullanım şekli ve dozu:

Human Albumin kullanımı hazırdır ve yalnız intraveöz uygulama içindir.İnfüzyon hızı bireysel ihtiyaca ve endikasyonlara göre ayarlanmalıdır. Fakat normal olarak %20 'lik çözelti için dakikada 1-5 ml ye ayarlanmalıdır. Plazma değişimleri sırasında infüzyon hızları dakikada 30 ml' yi açmamalıdır.
Anahtar Kelimeler: Human Albumin %25 50 Ml 1 Flakon prospektüsü, neler için kullanılır, etkileri, Human Albumin %25 50 Ml 1 Flakon yan etkileri, Human Albumin %25 50 Ml 1 Flakon fiyatı, ilaç bilgileri